Сладка, ароматна и много, много вкусна. Срещаме я по щандовете

...
Сладка, ароматна и много, много вкусна. Срещаме я по щандовете
Коментари Харесай

Зимният дар от природата: 7 големи ползи от яденето на райски ябълки

Сладка, ароматна и доста, доста вкусна. Срещаме я по щандовете в магазините и по пазарите всяка зима. Сетихте ли се коя е? Да, райската ябълка.  В природата има повече от две хиляди разновидности от нея, само че единствено няколко от тях са непроменяемо обичани и търсени от хората.

Не случайно райските ябълки са наричани „ храната на боговете “, „ ябълката на сърцето “, „ ябълката на дълголетието “. Тя е освен необикновено апетитен десерт, само че и склад от потребни витамини и минерали, които са спечелили уважението на практикуващите обичайната медицина още преди хиляди години.  Само два плода райска ябълка дневно са задоволителни за позитивна настройка и радостно отношение към живота.

Сред най-известните сортове са „ китайските “ - плодовете имат кръгла, леко удължена форма. В средата на плода има дребна хлътналост. Сортът „ пчелен мед “ пък, както подсказва името, усетът на тази райска ябълка има нотки на мед. Тя е доста сочна и сладка и няма семки. „ Биволско сърце “ е различен тип. Градинарите познават сорта домати под това име. Външният тип на зрелите божествен ябълки е доста сходен на тях. Те са сладки, меки и доста вкусни, само че сложни за предпазване и превозване. Плодът от сортът „ крале “ има блестящо оранжева кора и кафява „ шоколадова “ плът. Между другото, колкото по-тъмна е, толкоз по-сладки са плодовете.

Как да изберем най-хубавата райска ябълка?

Когато избирате райска ябълка, би трябвало на първо място да обърнете внимание на цвета на плода, както и на листата и стъблото. Райската ябълка би трябвало да е мека и лъскава, с богат цвят. Ако има тъмни петна по кората, значи е презряла! Листата и стъблото на плода би трябвало да са тъмни на цвят и да са сухи. Ароматът на определените плодове би трябвало да е лек и прелестен, без киселинност.

 божествен ябълки iStock

Ползите от райска ябълка са „ вълшебен “

Според доктор Шела Горинштейн, откривател в катедрата по здравна химия в Еврейския университет в Йерусалим в Израел, една райска ябълка дневно може да бъде по-здравословна от една елементарна ябълка. Според резултатите от научното ѝ проучване, райските ябълки обезпечават повече изгоди за попречване на риска от сърдечно-съдови заболявания при хората. А сърдечните болести са причина номер 1 за гибел в света. Възможностите на райската ябълка обаче не следва да се лимитират до това!

Вижте в галерията кои са огромните изгоди от яденето на божествен ябълки:
 7 огромни изгоди от яденето на божествен ябълки  7 огромни изгоди от яденето на божествен ябълки  7 огромни изгоди от яденето на божествен ябълки  7 огромни изгоди от яденето на божествен ябълки
Предупреждение! Имайте поради, че прекомерно огромно количество райска ябълка може доста да намали кръвното ви налягане. Така че внимавайте с количеството, в случай че сте с ниско кръвно. Райската ябълка не е мощен алерген, само че съществува риск от самостоятелна нетърпимост. А танините и органичните киселини в плода могат да причинят кариес. Така че като всичко друго, в това число и райската ябълка, е потребна за здравето в умерени количества.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР