Слабостите в емоционалното поведение или различните физически дисфункции винаги подсказват

...
Слабостите в емоционалното поведение или различните физически дисфункции винаги подсказват
Коментари Харесай

Как да балансирате чакрите си

Слабостите в прочувственото държание или другите физически дисфункции постоянно подсказват за дисбаланс в тялото. Той постоянно е обвързван с някоя от 7-те чакри. Дали вашите чакри се нуждаят от повече баланс и по какъв начин да го извършите, вижте в идващите редове.

Небалансирана коренова чакра (намира се сред ануса и половите органи)

Хранителните разстройства, несъразмерната негативност, нарасналата лакомия и неконтролируемите усеща на неустановеност са общи признаци за небалансирана коренна чакра.

Ребалансирайте главната си чакра заобикаляйки се с червен цвят, взимайте топли и продължителни душове/вани, разхождайте се повече из природата, медитирайте и се отдайте на йога.

Небалансирана сакрална чакра (намира се сред пъпа и срамната кост)

Невъзможността да видите себе си като привлекателна персона, ревнивост, заболявания свързани с половата система, неплодородие са едни от най-големите индикатори за небалансирана сакрална чакра. Може да намерите равновесие посредством оранжевите багри, медитация и като включите в менюто си портокали, пъпеши, кокосови орехи и други сладки плодове.

Не на последно място е добре да се заобиколите с детайла вода, която да ви помогне да елиминирате отрицателните страсти. Добра концепция я да се разхождате по-често край езера, море, водоизточници.

Небалансирана манипура чакра (намира се в региона на слънчевия сплит)

Признаците за небалансирана или отслабена манипура чакра постоянно са едни от най-забележителните, защото включват неразположения като храносмилателни, чернодробни и стомашни проблеми, хронична отмалялост и нараснала сензитивност към отменяне и рецензия.

За да я балансирате пийте доста вода, чайове като мента, лайка, джинджифил, хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, дишайте надълбоко.

Небалансирана сърдечна чакра (намира се в центъра на гръдния кош)

Симптомите на небалансирана сърдечна чакра включват сърдечни болести, лимфни проблеми, болежка в рамото и прекалено възприятие на злоба, яд и самотност, самолюбие.

Намерете салдото като се разхождате по-често в природата, простете на тези, към които таите яд, пробвайте се да вършиме по-често актове на добрина.

Небалансирана гърлена чакра (намира се в региона на шията)

Признаците, които могат да ви подскажат, че гърлената ви чакра се нуждае от баланс са болести на гърлото, болежка в региона на врата или раменете, отслабена воля и компликации при самоизразяване, злословене, проблеми с щитовидната жлеза, заекване.

Чрез вокализиране, пеене, повече смях, може да започнете да отваряте и още веднъж да балансирате чакрата. Също по този начин полагайте старания да говорите истината, да споделите вашите усеща, мисли и хрумвания, практикувайте извършения с надълбоко дишане.

Небалансирана чакра на третото око (намира се една концепция нагоре сред веждите)

Упорство, неспособност да видите нещата действително, мрачност, проблеми с очите, ушите, главоболие, слаба памет, са единствено част от знаците, които ви демонстрират, че тази чакра има потребност от баланс.

Опитайте с медитация, повече сън, ароматерапия с етерични масла като лавандула, нероли и хвойна, прибавете към храненето си лилави и сини храни като червен лук, алено зеле, боровинки, алено грозде, къпини, лилави картофи.

Небалансирана теменна чакра (намира се на върха на главата в региона на фонтанелата)

Депресия, свръхчувствителност към светлина и звуци, боязън от отчуждение и проблеми със самосъзнанието или самоувереността, нарушено мозъчно кръвообращение, яд, инсулт... Всички тези физически и прочувствени неразположения и произшествия подсказват за небалансирана теменна чакра.

Може да я балансирате с медитация, помагайки по-често на другите, мислейки за нещата от живота с повече обич. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР