Слаба избирателна активност беляза балотажа за президент, затова и масово

...
Слаба избирателна активност беляза балотажа за президент, затова и масово
Коментари Харесай

Секция в „Тракия“: Избирателната активност е с 30% по-ниска ...

Слаба изборна интензивност беляза балотажа за президент, по тази причина и всеобщо секциите останаха съвсем празни. Малко по-различна беше обстановката в СУ „ Черноризец Храбър “, където по обед дворът на учебното заведение се понапълни с жители. Това обаче не съумя да избави ситуацията и изборната интензивност остана слаба.



Според Пламен Бакърджиев, който е член на 11 секция в СУ „ Черноризец Храбър “ тя е с към 30 % по-слаба от предходната неделя, когато се организираха изборите 2 в 1. Това се потвърждава и от резултатите в 15 секция в същото учебно заведение. Там от 704 гласоподаватели своя избор към 13:30 часа бяха дали 120 души.



Технически проблеми с машините в нито една от секциите не е имало. „ Понякога гласоподавателите дърпат разписката преди да е подготвена и по този метод блокират машината. Тогава викаме механик и забавяме процеса на гласоподаване “, изясни Петя Грудева, член на 15 секция в СУ „ Черноризец Храбър “.



Техникът Максим, който дава отговор за поддръжката на 5 от машините в школото, изясни, че различен вероятен проблем е, когато човек инцидентно дръпне кабела на машината. Тогава тя работи на батерията, само че когато тя свърши машината се изключва и хората си мислят, че е дефектирала. Забиване на датчика досега в секциите не е имало.



А гласуването става бързо – на хората им лишава не повече от минута. „ Искам новият президент да поддържа измененията в правосъдната и обществената система “, сподели Николай Василев и добави, че е значимо да се гласоподава. По думите му ниската изборна интензивност водела до това, че малко хора дефинират бъдещето на страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР