Скритите фактори, тормозещи дистанционната работа: Защо отдалечените работници се чувстват изгорени?

...
Дали анкетираните служители работят дистанционно или в офиса, няма значение.
Коментари Харесай

Дали анкетираните служители са работили дистанционно или в офисът, нямаше значение. Всъщност, ако не друго, работещите на хибридна основа се чувстваха подложени на най-голям стрес. Дали анкетираните служители работят дистанционно или в офиса, няма значение. Всъщност, ако не друго, работещите на хибридна основа се чувстват подложени на най-голям стрес. - Авторско право Canva •  Актуализирано: 16/08/2023 - 11:28 ч

Според повече от един на всеки пет души, работещи от вкъщи, прекарват голяма част от деня в кипене.

Тези чувства изискват ужасна цена както за служителите, така и за работодателите. Главният изпълнителен директор на Gallup Джон Клифтън смята, че ниската ангажираност струва на световната икономика 8,8 трилиона долара годишно - или 9 процента от световния БВП.

На работодателите той предлага ясно решение: „Променете начина, по който се управляват вашите хора ”.

Дистанционна работа: Време ли е работниците да се върнат в офиса?

Според Клифтън, „Лошото управление води до загуба на клиенти и печалби, но води и до нещастен живот.

„Изследването на Gallup за благосъстоянието на работното място установява, че да имаш работа, която мразиш, е по-лошо от това да си безработен – и тези негативни емоции завършват у дома, оказвайки влияние върху отношенията със семейството. Ако не процъфтявате на работа, едва ли ще процъфтявате в живота“.

Стресирани работници

Въпреки че глобалното работно място преживя възстановяване на ангажираността през 2022 г., тъй като COVID- 19 се преместиха в огледалото за обратно виждане, работниците останаха стресирани, изострени от инфлацията и притесненията за разходите за живот.

Докладът установи, че мнозинството от служителите в световен мащаб са „напуснали тихо“, дефинирано като „заемане на място и гледане на часовник”.

Тихо напусналите са по-склонни да бъдат стресирани и изгорени от ангажираните работници, защото се чувстват изгубени и откъснати от работното място, според Gallup.

Ето защо тихо напускащите са също така най-голямата възможност на организацията за растеж и промяна, казва анкетьорът: „Те чакат лидер или мениджър да проведе разговор с тях, да ги насърчи, вдъхнови“.

Важно е, защото ангажираността има 3,8 пъти по-голямо влияние върху стреса на служителите, отколкото работното място, установява.

„С други думи, това, което хората изпитват в ежедневната си работа – техните чувства на ангажираност и ентусиазъм – има по-голямо значение за намаляване на стреса отколкото там, където седят”.

Какво е пристрастие към близостта и задържа ли младите дистанционни работници обратно на работните им места?

Сред европейските работници само 13 процента са преуспяващи и ангажирани на работа. Около 72 процента са „тихо се отказали“, докато 15 процента са били активно неангажирани или „шумно са се отказали“.

Освен това, 39 процента съобщават, че са се чувствали стресирани през по-голямата част от предишния ден, с 14 процента чувство на гняв.

Дали анкетираните служители работят дистанционно или в офиса, няма значение. Всъщност, ако не друго, работещите на хибридна основа се чувстват подложени на най-голям стрес.

Гневът е по-изразен

Въпреки това, по отношение на чувствата на гняв, разликата е по-изразена , като 21 процента от работещите изключително дистанционно са изпитвали гняв „през по-голямата част от деня вчера”, в сравнение с по 13 процента за хибридните работници и тези, работещи изцяло в офиса.

Тежестта е върху лидерите да разберат дали лошата ангажираност „е проблем с местоположението или проблем с управлението“, казва Галъп, добавяйки, че „никое местоположение не може да „поправи“ лошото управление и офисът сам по себе си няма магия да създаде страхотна организационна култура“.

Определянето му има значение, като се има предвид, че от EuroFound, Агенцията на ЕС за подобряване на условията на живот и труд, предполагат, че дистанционната работа ще се увеличи.

Неотдавнашен документ от , академична инициатива , показва, че производителността на дистанционната работа вече варира. Напълно дистанционната работа е свързана с 10 процента по-ниска производителност, отколкото изцяло личната работа, установено.

Предизвикателствата включват трудности при комуникация от разстояние, наставничество и изграждане на култура. Борбите със самомотивацията изглежда също са фактор.

Но хибридната работа изглежда изобщо няма влияние върху производителността, установено е.

За работодателите по-доброто разбиране е ключово, казва McKinsey, консултантска фирма. „Докато в миналото една атрактивна заплата можеше да задържи хората на работа въпреки лошия шеф, сега това е много по-малко вярно, отколкото беше преди пандемията“, добавя той.

McKinsey открива, че безгрижните и невдъхновяващи лидери са голяма част от причината, поради която хората напускат работата си, заедно с липсата на кариерно развитие. „Гъвкавостта, от друга страна, е основен мотиватор и причина да останете“, се казва в него.

Така че, ако се чувствате неангажирани, недоволни от работата си, офиса си или невдъхновяващия си шеф – това може да е време за промяна.

Има купища страхотни роли в, които може да са точно това, което кариерният лекар е наредил. Открийте три по-долу.

Человен инженер, WageStream

Wagestream е на мисия да осигури по-добро финансово благополучие на работниците на първа линия. Този базиран в Лондон с възможност за хибридно-дистанционна работа идва с набор от предимства, включително фирмена пенсия, членство във фитнес зала и застраховка живот.

Дипломиран специалист по данни, Shift Technology

Някои 10 процента от всички застрахователни изплащания текат директно в джобовете на измамниците. В този базиран в Париж можете да бъдете част от отвръщането на удара с Shift Technology, която използва AI, за да позволи на застрахователните организации да вземат по-добри решения. Насладете се на конкурентна заплата, капитал на компанията и гъвкави дистанционни и хибридни възможности за работа.

Мениджър партньор - DACH, EcoVadis, Берлин

Като Мениджър партньор - DACH в EcoVadis, ще имате безупречни комуникационни умения и интерес към подобряване на бизнес отношенията чрез кариера в продажбите, работеща с големи технологични партньори. Трябва да сте добре организирани, да имате способността да изграждате здрава връзка с висшите ръководители, както и отлична вербална и писмена комуникация и умения за активно слушане. Изискват се най-малко две години опит в продажбите, управлението на акаунти, развитието на бизнеса или управлението на партньорства.

Разгледайте още повече отворени възможности във всяка индустрия в Job Board на Euronews сега< /p> Партньорско съдържание „Партньорско съдържание“ се използва за описание на съдържание, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава компенсация за продуктите и услугите, свързани с тази статия. Това съдържание е създадено от филиали на Euronews и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. ДИСТАНЦИОННА РАБОТА ДИСТАНЦИОННА РАБОТА РАБОТА УСЛОВИЯ НА ТРУД

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР