Скоростта на движението на колите в центъра на София достига

...
Скоростта на движението на колите в центъра на София достига
Коментари Харесай

Колите в София се движат със скоростта на пешеходец

Скоростта на придвижването на колите в центъра на София доближава тази на пешеходец в пиковите часове. Това излиза наяве от разбор за директния трафик през града на плана „ Визия за София “, представен от в. Монитор.

Анализът стартира да се създава преди две години за да предложи дълготрайна тактика за развиване на столицата. В плана са начертани 384 ограничения за бъдещата работа на кметството, който ще бъде импортиран в Столичния общински съвет за гласоподаване.

От разбора излиза наяве, че в най-натоварените часове тук-там в центъра на София колите се движат с 5 км в час. Средната скорост на надземния градски превоз е 14 км в час, а дружно с метрото доближава до 21 км в час, а от самодейността оферират в идващите няколко години да доближи до 25 км в час.

„ Средната скорост на напредване в пикови часове през централната градска част е извънредно ниска и това демонстрира, че централните булеварди са изчерпали потенциала си на вдишване на трафик. Препоръчва се търсене на решение за понижаване на непрекъснатия пренос най-много на товарните коли.

Сравнението с другите сходни на София градове, демонстрира, че са сполучливи политиките за „ изнасяне “ на повече автомобилно придвижване от центъра към периферията на града “, се показва в разбора.

От „ Визия за София “ оферират цената на разрешенията за градеж в София да имат разнообразни такси обвързани с региона на инвестицията.

„ В момента цената им съвсем не зависи от региона, за който се издава документът “, посочи арх. Любо Георгиев, който е началник на екипа, създал „ Визия за София “.

Според него обаче има значение дали една нова постройка се прави в центъра на София, в някой от жилищните квартали или в крайградските територии.

Предлага се също ново пресмятане на такса боклук на база генерирания боклук, а не както е сега по отношение на данъчната оценка на парцела. Според специалистите би трябвало да има повече съдове за разделно събиране, тъй като отдалечеността им е измежду проблемите за жителите.

Предлага се и в Столичната община да бъде образувано звено, което да управлява и модерира общинските планове.

„ Случаят с ул. " Граф Игнатиев " сподели, че нуждата от това е належаща “, съобщи Георгиев. Звеното по думите му би трябвало да спре и честата безконтролна процедура първо да се асфалтира улицата, а след това да се поставят тръби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР