Скоростта на автобуса, изгорял на АМ Струма, по-скоро е била

...
Скоростта на автобуса, изгорял на АМ Струма, по-скоро е била
Коментари Харесай

Сарафов: Няма връзка между трагедията на Струма и лошата м...

Скоростта на рейса, изгорен на Автомагистрала " Струма ", по-скоро е била несъобразена с пътните условия. Мисля, че са надхвърлени 90 км/ч. съобщи пред Българска национална телевизия зам.-главният прокурор и шеф на Националното разследване Борислав Сарафов.

Изискванията на един професионален лидер на рейс са по-завишени, в сравнение с за всеки един различен лидер. Да, пътната маркировка не дава отговор на условията, само че няма причинно-следствена връзка сред злополуката и неприятната маркировка. Маркировката допуска лидерът да е по-внимателен и да кара с нараснало внимание, уточни той. Пътната настилка на Автомагистрала Струма дава отговор на изискванията и общоприетите условия за път, акцентира още Сарафов.

Автобусът безусловно се е нанизал на мантинелата, добави Сарафов, по-късно се е заклещил сред двете мантинели. Има позволена скорост и съобразена скорост с пътните условия. Разрешената скорост може да е 120 км/ч, само че в случай че пътните условия не разрешават, скоростта би трябвало да е съобразена, добави Сарафов, съобразената скорост може да падне и на 40 км/ч. Ще изчакам автоекспертите да кажат заключението си и тогава ще го съобщим, посочи Сарафов.

Разследването за злополуката на Автомагистрала „ Струма” е към финалната фаза и чакаме заключенията на правосъдните експертизи. Може би ще са подготвени даже преди Коледа, разгласи той.
Свързани вести Приятели на водача на рейса ковчег Любчо Зафиров с тежък роман Раната "Струма ": Намериха 45-ото тяло от рейса Проговориха оживелите в огнения пъкъл с 45 жертви на "Струма "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР