Скорошното отстраняване на главния прокурор е част от шумно прокламираната

...
Скорошното отстраняване на главния прокурор е част от шумно прокламираната
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: ПП-ДБ и ГЕРБ не могат да се разберат кой да седне на държавната софра

„ Скорошното премахване на основния прокурор е част от шумно прокламираната правосъдна промяна, която за жалост започва като фарс и рискува да приключи като правосъдни злополука. “

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на “БСП за България “ Атанас Зафиров и добави, че Българска социалистическа партия упорства за правосъдна промяна, само че не по метода, по който тя се случва.

В ефира на Българска национална телевизия той изясни: „ Законите, по които беше отхвърлен основният прокурор – единият е даден в Конституционен съд, другият е с наложено несъгласие. Имаме и един нелегитимен Висш правосъден съвет, който по едни правила избира основния прокурор, а по други го смъква. И забележете, същите тези хора, които през годините го защитаваха, в този момент го смъкнаха за няколко дни. Имаме и един удовлетворен президент, който избърза с издаването на указа, трябваше да се изчака решението на Конституционния съд “, разяснява социалистът и посочи, че забележимата полза от процеса е назначението на заместник-главен прокурор, който е бил част от служебните кабинети на Радев.

По думите на Зафиров сега в ръцете на един човек се концентрира толкоз доста власт, каквато няма никой различен. „ Главният прокурор сега е и началник на националното разследване. Кашата е цялостна “, уточни той и продължи: „ В момента всички са удовлетворени – имаме определен прокурор, последовател на делото в остарелия, той беше един от най-близките съратници на Гешев “, сподели още той.

„ Сарафов беше част от прокуратурата, която замиташе проблемите и това самопризнание на Гешев “, напомни социалистът и добави: „ Във всеки случай правдивост би трябвало да има – процесът стартира и ще бъде неточност, в случай че тези неща отново бъдат заметени под килима. “

Зафиров разяснява и политическата поръчка на Иван Гешев: „ Ако влезе в политиката, това ще бъде 251 партия. Но никой не обърна внимание на едно негово изречение – че корупцията и кражбите са се трансформирали в държавна политика и най-силната прокуратура е безсилна. От устата на един основен прокурор това е извънредно “, уточни той.

Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия този Висш правосъден съвет е тотално дискредитиран. „ Затова е неуместно той да избере идващия основен прокурор, още повече, че е с изминал мандат. “

По тематиката с конституционните промени Зафиров съобщи: „ Конституцията не може да бъде замърсен парцал, с който някои хора да се пробват да избършат гузните си съвести. Това са всички, които в тежките обстановки стартират да приказват за конституционни промени. Това е една дъвка, която се разтяга. Освен приказки, на този стадий няма нищо – едно предложение единствено от Движение за права и свободи, празни приказки от страна на ПП-ДБ и едно цялостно мълчане от страна на ГЕРБ “, уточни социалистът и добави: „ Има и една поръчка от нас, задоволително държавническа – когато забележим съответно какво оферират, тогава ще излезем с нашето мнение. “

В тази връзка Българска социалистическа партия би се съгласила с отпадането на статута на служебните държавни управления. „ За тези няколко години те се дискредитираха, трансфораха се в действителен център на власт и правене на дълготрайни политики. Видяхме качеството на тяхната работа. Беше изработен опит през служебното държавно управление да се овладее една партия – Българска социалистическа партия “, напомни зам.-председателят на партията.

Според Зафиров постоянното държавно управление показва цялостна управническа отпадналост, липса на потенциал и фрагменти. „ Тези двете партии – материята и антиматерията – не могат да се схванат кой да седне на държавната трапеза “, съобщи той и продължи: „ Изумително е нахалството, с което една парламентарна група се пробва да овладее всички постове в страната, в това число в този момент и на еврокомисар. Не по-малко удивително е по какъв начин техните съдружни сътрудници са подготвени на всичко, съгласяват се на всевъзможни унижения. Те се карат за всеки закон, в този момент ще го създадат и за фигурата на еврокомисар “, заключи Атанас Зафиров.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР