Скорошно проучване на UBS твърди, че цената за производство на

...
Скорошно проучване на UBS твърди, че цената за производство на
Коментари Харесай

UBS предвижда 30% дял на електромобилите в Европа към 2025 г.

Скорошно изследване на UBS твърди, че цената за произвеждане на електрически автомобил ще е идентична с тази за произвеждане на стандартен автомобил с вътрешно горене. Според анализаторите обаче, първите модели от новото потомство електрически автомобили, които се чака да се появят към края на десетилетието, най-вероятно ще носят загуби на огромните производители. Но те биха били щастливи от тези загуби, защото алтернативата е Европейската комисия да стартира да постанова солени санкции, а с тях идват и неспирните изявления по тематиката. Защо биха ги глобявали? Защото към 2021 година в действие ще влязат новите стандарти за излъчвания СО2, а те няма да могат да бъдат покрити, в случай че в гамата си фирмите нямат електрически модели.

Докладът на UBS стига до извода, че през 2025 година електрическите автомобили ще съставляват 30% от общите продажби на нови коли в Европа. В международен мащаб този % се чака да е 14.

UBS счита, че, откакто новото потомство електрически автомобили с повишен пробег се изравни като цена с Golf, от който ще бъде по-евтин като настоящи разноски в границите на 5 години, електрическата гражданска война в Европа ще стартира и годишните продажби на континента ще доближат 5 до 6 млн. Тъй като към 2025 година моделната гама на производителите би трябвало да отделя до 65 г/км СО2, всеобщото нахлуване на електрическите автомобили очевидно е утвърдено от Европейски Съюз.

Как ще се зареждат тези електрически автомобили?

Знам, че незабавно ще се появят мнения, които ще заявят, че токът е замърсен. И няма да бъркат. Но дано забележим по какъв начин ще се оправи Англия с този проблем.

В момента на Острова потреблението е 34.5GW. От това електричество 28,6% се създава на газ, от нуклеарни централи идват 23,7%, от ветрогенератори се създават 22%, а от слънчеви панели 11%. Това ще рече, че съвсем 1/3 от тока идва от възобновими източници, а над половината от микса идва от индустрии, отделящи ниски равнища на въглероден двуокис.

Но какво се случва през зимата, когато слънце няма? Според държавната организация Climate Change Committee, Англия възнамерява да трансформира напълно метода, по който добива електричество.

До 2020 година Англия би трябвало да генерира 30% от тока от възобновими източници. Целта е към 2050 година в производството на ток да не се отделя СО2.

Примерът е единствено за Англия. Но сигурно такива проекти се създават и в другите развити стопански системи, за което занапред ще четем.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Тестват зеленчуково масло като сурогат на дизела

Рекорден брой изложители и над 200 експоната на Автомобилен салон София’17

Световен връх за Tesla Model S и над 1000 км пробег
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР