Скоро ще получим правителство Заев 3, но част от министрите

...
Скоро ще получим правителство Заев 3, но част от министрите
Коментари Харесай

“Заев – 3“. Готви се ремонт на правителството в Северна Македония

Скоро ще получим " държавно управление Заев 3 ", само че част от министрите ще бъдат заменени, заяви вицепремиерът на районен съд Македония по икономическите въпроси Фатмир Битики.

Засега не е ясно кой ще остане и кой ще си тръгне.

Вицепремиерът по икономическите въпроси Фатмир Битичи сподели, че скоро ще има трето държавно управление отпред със Зоран Заев, което ще претърпи избрани кадрови промени. Възможна е промяна на шест или седем министерски поста.

“Мисля, че скоро ще получим ново държавно управление “Заев 3 “, без значение дали ще бъдат заменени двама, трима, петима или седем министри. Трябва да има разбъркване на държавното управление, без значение дали влиза нова партия или остава същото болшинство, мисля, че би трябвало да има някои промени в личния състав ", сподели Битики, който е и зам.-председател на СДСМ.

Според Битики е невероятно да има министър-председател, друг от ръководителя на ръководещата партия, в случай че няма техническо или експертно държавно управление. Затова в този момент следва консолидацията на партията и по-нататък нов министър председател с ново държавно управление.

Той споделя, че изпитва облекчение, че ще бъде в листата на новия кабинет.

“Мисля, че резултатите дефинират кой ще остане и кой ще напусне “, сподели Битики, представен от БГНЕС.

Първото държавно управление, водено от Зоран Заев, беше определено на 31 май 2017 година, а второто държавно управление беше определено на 30 август 2020 година На 31 октомври, след неуспеха на локалните избори, министър председателят Заев разгласи оставката както като министър председател, по този начин и от лидерския пост в СДСМ.

Миналата седмица той отсрочи решението за неопределен срок поради консолидирането на обстановката в държавното управление и в страната, която е изправена пред съществени стопански и политически провокации.

Той разгласи такова решение преди съвещанието на Народното събрание за избор на доверие на държавното управление - самодейност, която беше импортирана от опозиционния блок отпред с ВМРО-ДПМНЕ, само че която не си обезпечи нужната поддръжка от депутатите, напомня БГНЕС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР