Скоро НАП ще предостави на гражданите приложение, с което могат

...
Скоро НАП ще предостави на гражданите приложение, с което могат
Коментари Харесай

НАП пуска скоро приложение за проверка на изтекли данни на граждани при хакерската атака

Скоро Национална агенция за приходите ще даде на жителите приложение, с което могат да ревизират какви техни персонални данни са изтекли при хакерската офанзива, съобщи пред БНР представителят на организацията Росен Бъчваров.

Той съобщи, че офанзивата е посочила уязвимостта на компютърната система и отговорност за нея ще се поеме, само че непосредствената задача е организацията да каже на жителите:

"А, има ли техни данни за мен, Б, какви са тези данни и Ц, какво може да направи един жител, чийто данни са в този текст, тъй че да понижим дотолкоз, доколкото е допустимо неподходящите последствия от това. Той може да изтегли заем от мое име, може някой да продаде парцела ми. Тези сюжет наподобяват малко евентуално, тъй като тези системи били системите за стандартни банкови заеми, Били за бързи заеми имат и действа модел, по който изисква физическото наличие на индивида, идентификация на индивида, тъй че най-тежките, най-сериозни закани, които биват споменавани, все още наподобяват малко евентуални “, сподели той в предаването „ Неделя 150 “ на стратегия „ Хоризонт “.

Бъчваров добави, че са изтекли персоналните данни на над 4 милиона живи български жители и над 1 милион умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР