Скоро може да се появи възможност събранията на етажната собственост

...
Скоро може да се появи възможност събранията на етажната собственост
Коментари Харесай

Предлагат събранието на етажната собственост да се провежда и онлайн

Скоро може да се появи опция събранията на етажната благосъстоятелност да се организират и посредством онлайн връзка с някоя от платформите за онлайн срещи, с изключение на единствено присъствено. Това излиза наяве от препоръчаните от служебното държавно управление промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС), написа " Сега ". Според вносителите по този начин ще може да се усилят опциите за присъединяване на повече притежатели, ползватели и жители и за улеснение и възстановяване на връзката в етажната благосъстоятелност. Предложения по оповестения текст за публично разискване се одобряват до 3 октомври.

Идеите за потребление на Интернет включват и книгата на етажната благосъстоятелност, известна повече като домова, да може да се поддържа и в електронен тип, като данните в нея ще се оповестяват на управителния съвет (управителя) посредством декларация по пример. Целта в тази ситуация, съгласно вносителите е насърчаването на притежателите и ползвателите да съблюдават задължението си за регистриране в книгата, с цел да има данни в етажната благосъстоятелност за притежателите и ползвателите и по този метод да се подкрепи управителният съвет (управителят) в осъществяването на отговорностите му, доколкото неналичието на настоящи данни за контакт с тях е значителен проблем.

По отношение провеждането на общо заседание се предлага още понижаване на кворума от 67 на 100 идеални елементи от общите елементи на етажната благосъстоятелност на 51 на 100. Другата концепция, засягаща кворума при неналичието му, събранието да не се отсрочва за идващия ден, а час по-късно присъстващите да могат да вземат решение, без значение какъв дял от идеалните елементи те съставляват. Вероятно това предложение мъчно ще мине, заради рисковете от засягане правата на останалите съсобственици.

Направено е предложение и за неприсъствено гласоподаване за решение на общото заседание, като същото да може се извърши до 7 дни след осъществяване на съвещанието посредством декларация, подписана саморъчно и предадена на управителния съвет (управителя), или декларацията да бъде изпратена на електронната поща, подписана с дипломиран електронен автограф.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР