Скоро интернет короняса мечка 747, известна още като Bear Force

...
Скоро интернет короняса мечка 747, известна още като Bear Force
Коментари Харесай

След страшен скандал Мечка 747 спечели Седмицата на дебелата мечка 2022

Скоро интернет короняса мечка 747, известна още като „ Bear Force One “, за победител в Седмица на дебелата мечка 2022. Гигантът с тегло към 635 кг е на повече от 20 години и преди този момент е спечелил купата през 2020 година Тази година той победи мечка 901 – шестгодишна женска – във финалния кръг с повече от 10 000 гласа.

Годишното онлайн съревнование се организира сред кафявите мечки в националния парк Катмай в Аляска като спечелилите се дефинират всред зверовете с максимален брой гласове. Паркът е хазаин на повече от 2200 мечки, само че единствено 12 късметлии са определени да се борят за купата всяка година.

Мечките се угояват, като ядат сьомга по река Брукс в подготовка за зимния си сън. Важно е да наддават на тегло през лятото и есента, защото оцеляват със своите мастни ресурси 6 месеца през зимата. Възрастните мъжки мечки нормално тежат сред 320 и 400 кг в средата на лятото и постоянно доближават над 540 до есента, съгласно Explore.org, който е хазаин на надпреварата.

Но Седмицата на дебелата мечка не е единствено за това коя мечка тежи най-вече – гласоподавателите също по този начин вземат поради смяната в размера на самото животно, нейната персона и трудностите, които тя е преодоляла по пътя си към зимното телце. В насоките за гласоподаване уебсайтът инструктира участниците да гласоподават за „ мечката, която смятате, че най-добре илюстрира дебелото “.

Масивността на 747, който преди този момент печели надпреварата през 2020 година, сигурно способства за успеха му тази година. „ Той е най-голямата мечка, която в миналото съм виждал “, споделя Майк Фиц, основател на Седмицата и някогашен рейнджър в парк Катмай. „ Той постоянно е супер пълен през есента и е просто страхотна мечка за гледане… Труден съперник обаче – една от най-доминиращите мечки в парка. “

Въпреки че мечка 901 в последна сметка пада от 747 на финала, по-младият от двата колоса въпреки всичко се показва мощно в първото си съревнование. Тя елементарно победи защитаващия купата си и четирикратен победител – мечка 480 на име Отис – с повече от 23 000 гласа в по-ранен кръг на надпреварата. „ Очаквайте огромни неща от нея в бъдеще! “, споделят от Националният парк Катмай за 901 в туит.

Младата стара 901 има триъгълни уши с руси рамки и тази година разви уменията си да лови риба и да бъде обществена. Тя наподобява се е утроила през лятото и може в действителност да е бременна. Мечките се чифтосват в края на пролетта или началото на лятото, само че оплодените яйца изчакват, до момента в който тя се върне в бърлогата си през есента, с цел да се вграждат в матката, съгласно Explore.org.

Мечка 901 е приключила качването на маса, когато тази фотография е направена, на 18 септември.

Години наред река Брукс е доминирана от нападателната мечка 856. Но 747 поема ръководството предишното лято, измествайки някогашната алфа от мечтано място за лов на риба.

Мечката победител е „ ловък и ефикасен рибар “, написа Explore.org. В рамките на единствено няколко часа Фиц е видял 747 да изяжда 15 сьомги, което се равнява на почти 67 000 калории. Мечката обаче няма да получи никаква спомагателна храна, с цел да отпразнува успеха си, нито в действителност каквато и да е премия.

Конкурсът е по-скоро за повишение на осведомеността на обществото за мечките. „ Важно е да помислим по какъв начин те оцеляват, за какво оцеляват, от какво се нуждаят, с цел да оцелеят, а също и да отпразнуваме екосистемата в Катмай, която е техен дом. “

Въпреки че надпреварата е с ниски залози, хората към момента са мощно ангажирани с резултата. Паркът разкри в неделя посредством Twitter, че е имало случай на машинация на гласоподаватели по време на полуфиналния мач сред 747 и друга мечка, Холи!

Въпреки че Холи в началото наподобява победител, паркът оповестява, че тя е получила огромен брой подозрителни гласове в края на интервала на гласоподаване. „ Въпреки че не е нечувано, доста извънредно е мечка да получи по този начин гласове “, споделя Кандис Ръш от Explore.org.

За да се предотвратят бъдещи измами с гласоподаватели, онлайн системата към този момент разполага с тест Captcha. В последна сметка паркът отстранява няколко хиляди подправени бюлетини и афишира, че 747 е победил Холи на полуфинала с над 7000 гласа, разчиствайки пътя на бабаита към законната победа и купата първенец за 2022 година

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР