Скоро един българин каза, нещо което Цветан Василев от години

...
Скоро един българин каза, нещо което Цветан Василев от години
Коментари Харесай

Адвокатът на Цветан Василев изпрати много поздрави от него и каза, че скоро няма да се върне

Скоро един българин сподели, нещо което Цветан Василев от години повтаря – не се усеща сигурен за живота си и не може да разчита на обективен процеси. Това съобщи Христо Ботев, един от юристите на Цветан Василев, който е в Сърбия, съобщи Би Ти Ви.

Преди дни от прокуратурата оповестиха, че основният прокурор Иван Гешев е изпратил писма до европейски институции и до Сърбия с недоволство, че се бави екстрадицията на банкера Цветан Василев. Самият Гешев разяснява от Брюксел, че Василев го пази Русия.

„ Много пресилени думи. Не имам вяра, че Русия има нещо общо с него. В днешно време всичко, обвързвано с Русия, звучи отрицателно. Според мен Гешев желае да се покаже на американците “, разяснява юрист Ботев.

Според него писмата и думите на основния прокурор са офанзива против правосъдната система на Сърбия.

„ Процедурата по екстрадиция е в правосъдна фаза. Аз приказвах с мои сътрудници и другари, които нямат нищо общо с съответния случай, и те са извънредно възмутени от тези думи и тази интервенция “, разгласи юристът на Василев.

Христо Ботев дефинира като неуместно изказванието, че българският банкер финансира партии в Сърбия.

Той посочи, че Василев е в Белград със фамилията си, няма право да напуща Сърбия, само че се движи свободно в страната. Здрав е, само че не е оптимист, че ще може да се върне в България.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР