Скопие. Министърът на външните работи на Република Северн а Македония

...
Скопие. Министърът на външните работи на Република Северн а Македония
Коментари Харесай

Буяр Османи: Македонската футболна федерация не е длъжна да спазва Преспанския договор

Скопие. Министърът на външните работи на Република Северн а Македония Буяр Османи съобщи, че Футболната федерация на Македония (ФФМ) не е длъжна да съблюдава Преспанския контракт, защото не е държавна институция, написа „ Слободен щемпел “.

По-рано Гърция реагира на емблемата, с която националният тим на югозападната ни съседка ще играе на към този момент почналото Европейско състезание по футбол. Атина към този момент подаде недоволство до УЕФА по мотива.

„ Футболната федерация на Македония е самостоятелна организация с нестопанска цел, която е записана в Централния указател като асоциация, която не получава държавни пари. Според Преспанският контракт, сделката за името е за институции, организации, сдружения, които получават държавни пари. Докато не получава държавни пари, ФФМ няма обвързване да се преценява с Преспанския контракт “, разяснява Османи.

По думите на първия посланик на Скопие, според съглашението за името, кодът на РСМ е МК, МКД, а претенциите, че би трябвало да е НМ и НМК са несъстоятелни, тъй като този код се употребява единствено за номерата на колите.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР