Скопие. Има абсолютен оптимизъм за преговори и за получаване на

...
Скопие. Има абсолютен оптимизъм за преговори и за получаване на
Коментари Харесай

Артан Груби : Има оптимизъм за положителен сигнал от срещата на върха на ЕС през декември

Скопие. Има безспорен оптимизъм за договаряния и за приемане на позитивен сигнал от декемврийската среща на върха на Европейски Съюз за започване на договаряния за Република Северна Македония (РСМ) и Албания през първите месеци на идната година, сподели първият вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните връзки на РСМ Артан Груби, представен от скопския вестник “Независен “ .

„ Работим, отговорите на техните претенции към този момент са изпратени и можем да ги обсъдим с новото държавно управление в прилежаща България и се надявам, че ще подходим градивно и ще разгадаем всички отворени въпроси, тъй като чакаме градивен метод и от българските сътрудници, “ сподели Груби.

Попитан по какъв начин пояснява посланието от България, че позицията на прилежащата страна няма да се промени, Груби повтори, че се надяват на градивен метод от българска страна.

" Предстои избор на ново държавно управление. „ Ще поддържаме връзка с новото държавно управление, което е резултат от преди малко завършилите избори в прилежаща България, и се надяваме на този градивен метод, тъй като сме подготвени за компромис, който е заслужен за страната ни и изключително за моите сънародници македонци, “, приключи Груби.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР