Скопие. България ще помогне на Македония да разреши спора за

...
Скопие. България ще помогне на Македония да разреши спора за
Коментари Харесай

„24 Вести“ : Срещата Каракачанов-Шекеринска – България няма проблем с името на Македония

Скопие. България ще помогне на Македония да позволи разногласието за името с Гърция, защото София е признала страната под конституционното й име. Основният фокус на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъде интеграцията на страните от Западните Балкани в Общността, само че сигурно ще поддържа Македония по пътя й към НАТО. Това съобщи българският министър на защитата Красимир Каракачанов на среща с македонския си сътрудник Радмила Шекеринска в Скопие, предава „ 24 Вести “ .
„ Нямаме проблем с името. Искаме да подкрепим и да си сътрудничим за признаването на името и пълноправното участие в НАТО ", увери Красимир Каракачанов.
Министърът на защитата на Македония Радмила Шекеринска на собствен ред съобщи, че Договорът за добросъседство с България се ползва и на процедура, а освен на хартия, като в същото време разгласи взаимно военно образование с България.
„ Двустранното съглашение, което подписаха Македония и България, няма да остане единствено на думи. Този контракт демонстрира, че двете страни са наясно, че единствено посредством добросъседство нашият район може да върви напред ", акцентира Шекеринска.
От 1 януари 2018 година България ще управлявана Съвета на Европейски Съюз. Според българските управляващи, само че българските евродепутати, най-важният въпрос в дневния ред ще бъде въпросът за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, които се стремят да станат членове на европейското семейство, напомнят от редакцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР