Скокът в броя на новозаразените с коронавируса в САЩ предизвика

...
Скокът в броя на новозаразените с коронавируса в САЩ предизвика
Коментари Харесай

В САЩ пак започна презапасяване с тоалетна хартия заради коронавируса

Скокът в броя на новозаразените с ковид в Съединени американски щати провокира ново презапасяване с тоалетна хартия, което докара до евакуиране на лавиците и въвеждане на ограничавания върху допустимия брой ролки на покупател, съобщи Асошиейтед прес.

Веригата Уолмарт (Walmart) заяви, че изпитва усложнения със задоволяването на търсенето на почистващи препарати в някои от своите магазини. Веригите супермаркети Крогър (Kroger) и Публикс (Publix) постановиха ограничавания по какъв брой тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце може да си купи един човек. А в Амазон (Amazon) са изчерпани количествата на множеството дезинфекциращи кърпички и хартиени кърпи за ръце.

Подобни подиуми се следиха и при първата вълна от пандемията през март, когато доста хора се презапасяваха.

Най-големият проблем при доставките наподобява е с хартиените артикули: 21 % от рафтовете за тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце са празни, което е най-високият подобен индикатор от най-малко един месец, по данни на компанията за пазарни изследвания Ай Ар Ай (IRI). При почистващите препарати са опразнени 16 % от лавиците. Преди пандемията дефицитът на потребителски артикули е бил в границите на 5 до 7 %.

Допълнителен проблем е, че към 10 % от работещите в фабрики за произвеждане на сходни артикули отсъстват от работа по болест, основно тъй като са били в контакт с хора, които са дали позитивна проба за новия ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР