Скокът на цените на газа и електроенергията оказват сериозен натиск

...
Скокът на цените на газа и електроенергията оказват сериозен натиск
Коментари Харесай

Производители на зеленчуци от Пловдивско с прогноза за цените след скока на газа

Скокът на цените на газа и електрическата енергия оказват сериозен напън на производителите на оранжерийни артикули у нас. Според оранжерийния производител от региона на Първомай Атанаска Бялкова рецесията им се отразява доста зле.
Прочетете още
Оранжерията й за домати и краставици се отоплява на пелети, а цената им е скочила три пъти за последната година. От 180 лв. в този момент тя заплаща 630 лв. за звук с превоза. За отоплението на оранжерията й са нужни по 140 кг пелети на час. Поскъпването на силата се отразява и на цената на крайната стока, която купуват потребителите.

„ Всички знаят, че нашето произвеждане е най-скъпо поради отоплението и няма по какъв начин нашата цена да е по-скъпа, тъй като използваме газ, пелети и от страната няма никаква помощ поради цената на отоплението “, споделя Атанаска Бялкова.
По думите ѝ нарастването на цените за отопление ще вдигне цените на крайния артикул.

" Нашето произвеждане е най-скъпо поради отоплението. Ще вдигнем цените, в случай че има кой да купи, в случай че не, не престават банкрутите. Вземаме към 1300 лв. на декар субидия. С тях по какъв начин да си покрием отоплението? Това са неуместни обстановки ", счита още производителят от региона на Първомай.
 
Преди бяха 180 лв., в този момент са 600 без превоза. Около 630 лв. е звук пелета с превоза. А към 140 кг пелети на час консумирам за моята оранжерия ", изясни тя. 

По думите ѝ тази сума подвига цените на крайния артикул. " Нашето произвеждане е най-скъпо поради отоплението. Ще вдигнем цените, в случай че има кой да купи, в случай че не, не престават банкрутите. Вземаме към 1300 лв. на декар. С тях по какъв начин да си покрием отоплението? Това са неуместни обстановки ", съобщи пред   Бялкова. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР