Склонността към самосъжаление е сериозен психологически проблем, който трябва да

...
Склонността към самосъжаление е сериозен психологически проблем, който трябва да
Коментари Харесай

Как да спрете да се самосъжалявате: 7 златни правила

Склонността към самосъжаление е сериозен психически проблем, който би трябвало да се пребори. Самосъжалението трови живота, скапва връзките с другите, не ви разрешава да работите продуктивно и даже може съществено да навреди на вашето здраве. За благополучие, както всеки различен неприятен табиет, можете да се отървете от него.

Ето 7 елементарни и ефикасни стъпки, които обезпечено ще доведат до вашата цел.

Поемете отговорност за живота си

Основният проблем на човек, който е податлив да се самосъжалява, е безконечното търсене на отговорни. Направил неточност, той намира виновника и стартира да се оплаква от живота и тоталната неправда. В същото време се ускорява вътрешното му разбиране, че на практика нищо не зависи от самия него, а всичко се дефинира от външните условия и дейностите на хората към него.

Поемането на отговорност за личния ви живот в свои ръце е най-важната стъпка към развиването на мощен и виновен темперамент. Възрастният би трябвало самичък да взема решения, да поставя старания за реализиране на задачите и да носи отговорност за личните си неточности. Когато се сблъскате с нов неуспех, би трябвало да го приемете с достолепие и рационалният разбор на личните ви неточности ще бъде изцяло подобаващ.

Приемете, че светът е неправдив

Проблеми се случват постоянно на всички. В същото време най-големи триумфи реализират тези, които не чакат „ добрина и правдивост “ от света и другите, а разчитат само на личните си сили. Изхождайте от обстоятелството, че действителността е комплицирана и непредвидима и „ несправедливостта на протичащото се “ няма да ви обезпокои.

Ако планирате да съумеете в бизнеса, би трябвало да се подготвите за многочислени срещи с „ хищници “, които желаят да ви „ изядат “. Много по-често ще се сблъсквате с нападателно и враждебно отношение, в сравнение с с хора, които желаят да оказват помощ. Ще има и по-малко разочарования в персоналния ви живот, в случай че сте готови за неподходящи събития.

Научете се да бъдете признателни

Този съвет наподобява прост, само че с цел да спрете да се самосъжалявате след всеки неуспех, е значимо да се научите да цените позитивните моменти в живота. Помислете единствено какъв късметлия сте да сте родени в 21 век, когато няма иго и робство, всеки човек има неограничени благоприятни условия за другарство и придобиване на познания, а медицината може да се оправи с множеството заболявания.

За да се научите да изпитвате признателност, пробвайте едно просто упражнение. Вземете тетрадка и записвайте 5 неща, за които сте признателни всеки ден. Пишете за всичко: вкусна закуска, положително въодушевление, топло време.

Достатъчно е да вършиме упражнението в продължение на един месец, с цел да консолидирате умеенето и да се научите да изпитвате признателност във всеки един миг.

Научете се да мислите положително

Човек има повече власт над личните си страсти, в сравнение с си мисли. Ако се чувствате обзети от самосъжаление, спрете да се самосъжалявате, като замените отрицателните мисли с позитивни. Можете да мислите за неприятната обстановка по-късно, само че към този момент помислете за положителното. Опитайте се да намерите позитивните страни във всяка обстановка.

Ако не можете да се отървете от натрапчивите мисли, развийте ги в позитивна посока. Помислете за триумфа, който можете да постигнете с нова информация и скъп опит, добит от неуспеха.

Не злоупотребявайте със обществените мрежи

Има един добре прочут психически феномен: хората в обществените мрежи наподобяват по-щастливи и по-успешни.

Ето ярки фотоси от плажа, ето красиви планински пейзажи и снежнобели усмивки, ето зашеметяващи фамилни фотоси, на които всички са щастливи, а брачният партньор и брачната половинка са безпределно влюбени един в различен от 20 години.

Как да спреш да се самосъжаляваш, когато виждаш, че всички към теб са по-успешни и щастливи?

Ето го лекарството: предпазете се от обществените мрежи. Изтрийте профилите си, а когато пристигна времето, може още веднъж да ги създадете.

Избягвайте компанията на хора, които са склонни към самосъжаление
Ние неумишлено възприемаме навиците на обичаните хора и даже се приспособяваме към тях във всичко, в това число привички и темперамент. Ако към вас има хора, които са склонни да се самосъжаляват, пробвайте се да сведете до най-малко общуването с тях.

Не спирайте да се развивате

Има доста елементарни неща за развиване. Спортувайте, научете нещо ново, научете нова специалност, започнете блог, инвестирайте малко време и пари в себе си, като се запишете на професионални курсове. Усъвършенствайте се морално, като вършиме положителни каузи и подкрепяте хората в потребност.

Забравете всички недоволства. Изхвърляйки прочувствения си багаж, ще можете да продължите напред доста по-бързо и по-ефективно.

Склонността да се самосъжалява се развива в детството, защото детето е уверено, че светът е основан за него. За страдание доста хора резервират този табиет до края на живота си, трупайки негативизъм с години.

В резултат на това самосъжалението трансформира човек в патогенен несретник, пречейки му да се развива. Ако имате даже най-малката податливост да се самосъжалявате, неотложно се отървете от нея - това е единственият метод да реализирате цялостния си капацитет и да постигнете всичките си цели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР