Склонността към дрямка увеличава с около 12% вероятността от развитие

...
Склонността към дрямка увеличава с около 12% вероятността от развитие
Коментари Харесай

Следобедната дрямка може да е индикатор за хипертония

Склонността към сънливост усилва с към 12% вероятността от развиване на хипертония и с 24% риска от исхемичен инсулт.

Китайски кардиолози са разкрили доказателства, че склонността към сънливост усилва с към 12% вероятността от развиване на хипертония и с 24% риска от исхемичен инсулт. Проучването е оповестено в списание Hypertension. Резултатите бяха обявени в понеделник от пресслужбата на Американската асоциация по сърдечни болести (AHA).

Според статистически данни на Световната здравна организация, сърдечно-съдовите болести и до момента са една от водещите аргументи за гибел в международен мащаб. Всяка година от тях умират към 17,9 милиона души, като при доста хората повода за това е хипертонията - непрекъснато високо налягане в кръвоносните съдове .

Изследователите са открили, че навикът да се спи денем води до сърдечни болести.

За тази цел те проучват медицински данни, събрани при подготовката на геномната банка BioBank на Обединеното кралство. В плана са взели участие 500 000 британци: те се съгласили да споделят своята ДНК, да се прегледат, да опишат за навиците и ежедневние и да бъдат под здравно наблюдаване. Китайските кардиолози изключили информацията за 360 000 участници, които към този момент са били диагностицирани с инсулт или високо кръвно налягане.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР