Складовото помещение с машините за изборите е под денонощно наблюдение.

...
Складовото помещение с машините за изборите е под денонощно наблюдение.
Коментари Харесай

Марияна Николова посочи как се съхраняват машините за гласуване и се пазят от външно влияние

Складовото помещение с машините за изборите е под непрекъснато наблюдаване . Това оповести вицепремиерът Марияна Николова по време на петъчния парламентарен надзор в отговор на депутатите Крум Зарков и Иван Иванов за обезпечаване съхранението на машини за гласоподаване.
" По мотив вашия въпрос какви ограничения са планувани за обезпечаване на неприкосновеността от външни фактори и надлежно съхранението на машините за гласоподаване, закупени от ЦИК, за изборите за народни представители на 4 април 2021 година, отпущам следната информация: профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване се
 Криминално проявени не са посещавали склада с машините за гласоподаване Криминално проявени не са посещавали склада с машините за гласоподаване
Хората, за които Министерство на вътрешните работи откри, че са с престъпни прояви и за които стана ясно, че са в лист за достъп до склада с машините за гласув...
По предписание на ЦИК от Министерство на вътрешните работи на 18 февруари 2021 година е осъществено охранително проучване на халето в сходство с условията на разпоредба от 19 декември 2016 година за техническите условия, за физическа сигурност на градежите и методическите инструкции за осъществяване на охранително проучване на обекти ", уточни Николова.
По думите й от 19 февруари 2021 година е проведена и защита на постройката и региона с денонощни постове. " Районът и складовото помещение са под непрекъснато наблюдаване. Достъпът до тях е стеснен и ще се реализира единствено от един вход от избрани лица " , посочи още Николова.
Марияна Николова изясни, че от ЦИК е възложен лист за осъществяване на лицата от компания, които ще правят действия в склада за предпазване на устройствата.
" На 19 февруари 2021 година е извършена работна среща, на която са конкретизирани и прецизирани координацията и взаимоотношението сред представителите на Министерство на вътрешните работи, логистичния център и търговеца, който реализира частно-охранителна активност на територията на самия обект. Създадена е организация за обезпечаване на пожарната сигурност на обекта.
 Сиела Норма ще достави машините за гласоподаване " Сиела Норма " ще достави машините за гласоподаване
Дружество „ Сиела Норма “ беше несъмнено от Централната изборна комисия за реализатор на публичната поръчка за доставк...
При охранителното проучване на складовото хале органите от ПБЗН са установили, че е налице изискваната от нормативната уредба документи. Осигурени са условия за сполучлива евакуация и уреди за пожарна отбрана, пожаро-известителна система ", изброи Николова, представена от Фокус.
Тя уточни, че са дадени рекомендации за поддържането и обслужването на вентилационна система. " В обекта се прави всекидневен надзор за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност ", добави още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР