Ски курорт №1 Банско ще приеме от 24-и до 26-и

...
Ски курорт №1 Банско ще приеме от 24-и до 26-и
Коментари Харесай

Актуалните олимпийски шампионки идват в Банско

Ски курорт №1 Банско ще одобри от 24-и до 26-и януари за седми път стартове за Световната купа в алпийските ски. За тях под Тодорка идват 57 състезателки от 14 народи, които ще карат 2 спускания и един супергигантски слалом. Сред тези които са декларирали, че ще започват в Банско са настоящите олимпийски шампионки във всички дисциплини от ПьонгЧанг 2018, както и международните от Оре 2019. Това бе оповестено през днешния ден на специфичната конференция на БФСки в която участваха Цеко Минев, ръководител на федерацията, неговия заместител Георги Бобев, Виктор Гичев, шеф на Световната купа в Банско и спонсорите на най-голямото спортно събитие в България за 2020. Елитът за писта " Марк Жирардели " на която ще се проведат стартовете в Банско се води от носителката на огромния бистър глобус Микаела Шифрин, която е и настояща олимпийска и международна шампионка.

Примата в скоростните дисциплини на Италия София Годжа, първата в алпийската композиция от олимпиадата Мишел Гизин (Швейц) и тази от международното Уенди Холденер (Швейц).

Златната медалистка в спускането от Оре 2019 Илка Стухец (Слвн) също идва в Банско.

Единствената настояща състезателка спечелила в ПьонгЧанг трофеи в два разнообразни спорта (ски - Супер-Г и сноуборд - успореден великански слалом) Естер Ледецка (Чех) идва първа от всички в Банско. Тя ще пристигна още на 19-и, единствено ден откакто взе участие в паралелния великански слалом в Рогла (Слвн). Преди 2 години Ледецка завоюва в Банско победа в паралелния великански слалом.

" За следващ път сме изправени пред едно съществено предизвикателство, каквото е Световната купа, разяснява пред публицистите Минев. - Имаме две спускания и един супергигантски слалом. Всички екипи на место работят на цялостни обороти и се надяваме всичко да мине по проект. Присъствието в поръчките на всичко огромни звезди значи, че ползата към стартовете в Банско е доста огромен. При нас ще се разиграят 300 точки за международната купа, които могат в края на сезона да се окажат решаващи за спечелването на Големия бистър глобус. Заради мощното наличие за стартовете в Банско естествено и телевизионния интерес е доста огромен и стартовете ще се предават наживо и на запис в целия свят. Този уикенд, когато са стартовете в Банско по същото време са и тези при мъжете в Кицбюел и това се обрисува да се най-скиорския уикенд за целия сезон. Образно казано целия свет ще гледа през този уикенд ски ".

" Подготовката е във финалната си фаза. Очакваме доста огромен зрителски интерес. Направили сме съответната организация с община Банско и с органите на МРВ всичко да е съвършено, и надпреварите да преминат сполучливо. Подготвена е доста атрактивна стратегия за дните на надпреварата за всички посетители на курорта. Всички са поканени на формалните церемонии на площада в Банско на които ще се теглят жребиите и ще са вършат награждаванията. Имаме доста новаторски моменти, които съм сигурен, че ще се харесат на всички. Банско още веднъж ще бъде международен ски център в дните от 24-и до 26 януари ", разгласи пред медиите Георги Бобев.

Директорът на надпреварите Виктор Гичев съобщи, че подготовката на трасето върви по проект. Тя е стартирала на 9 януари. " В Банско има задоволително софтуерен сняг, който покрива стандартите за осъществяване на надпревари за Световната купа. Днес завършваме със заледяването на трасето. Хубавото е, че водата която сме употребявали доста добре е влезнала в снега и в композиция със студеното време имаме неотстъпчивост на снега от 40-50 сантиметра, а в идните дни се надявам да я увеличим до 80 сантиметра. Вече се слагат и предпазните мрежи по трасето и до 19-и би трябвало да сме завършили. На 18-и идва Жан Филип Воайе, който е автобус шеф на скоростните дисциплини при дамите във ФИС. От 20-и започваме проби на трасе и нареждане на порти. Ще използваме юношеския народен тим за тестванията, което ще е от огромна изгода за тях, с цел да се приготвят добре за юношеското международно състезание, което следва в Марвик. На 21-и идва Петър Гердо шефът на дамските стартове за Световната купа, който за първа година е на този пост. Мисля, че ще остане повече от удовлетворен от това, което ще види на терен в Банско. Надявам се и времето да е с нас. Всичко друго е направено и ще бъде на топ равнище ", разяснява пред публицистите Виктор Гичев.

Илона Станева шеф " Маркетинг и реклама " на Fibank разкри, че банката, която всяка година поддържа с доста интензивности международната купа ще продължи в същия дух и в този момент. " Идеята ни тази година е да дадем доста страсти на гостите и феновете на планината. Нашите интензивности са отворени за всички. Всеки, който желае може да се включи. Имаме нова шатра и нова визия за тази Световна купа. Игрите тази година ще бъдат предопределени за необятната аудитория. Лесно ще ни намерите във почитател зоната. Всеки ще може да завоюва от колелото на шанса. Отделно сме приготвили и в края на всеки спортен ден лотария от която ще бъде даден по един Garmin pay watch, финален модел часовник при който след дигитализиране на дебитна или кредитна карта може да се употребява и като разплащателно устройство. Каня всички да дойдат на място и естествено да завоюват ", съобщи Илона Станева.

Илияна Захариева, шеф " Корпоративни връзки " на водещия български телеком А1 също даде обещание доста награди за почитателите по време на международната купа. " Традиционно и ние поддържаме Световната купа. Ще ни видите и по трасето на надпреварата. Имаме огромна шатра с доста игри и интерактивна зона. Ще покажем и новите телефони от серията А на Самсунг. Това което всички клиенти и посетитети на надпреварата ще видят е качеството на нашата мрежа. Специално за това издание на Световната купа сме ъпгрейднали мрежата си с микроклетки по цялото трасе. При положителни условия може да достигнете до скорост до 640 мегабита. Постарали сме се почитателите да имат ужасно покритие и скорост, с цел да могат да споделят своите прекарвания. Каним всички в Банско. Тази усъвършенствана инфраструктура на мрежата на А1 ще остане за града, тъй като Банско към този момент е целогодишен курорт с доста мероприятине и гостите и жителите на града заслужават да имат качествена мрежа ", разгласи Илияна Захариева.

Лъчезар Георгиев, бранд управител на " Порше България ", вносител на колите Ауди у нас разкри, че дават флота от 10 автомобила за потребностите на Световната купа. Отделно от това цялата ни флота от S коли на Ауди, която излезе през 2019-а ще бъде в Банско за тестване от искащите. " В рамките на Световната купа ще създадем премиера на най-новия ни свръхспортен модел на марката RS q8. Той ще е ситуиран пред хотел " Кемпински " и всеки ще може да се запознае с него от близо, добави още Георгиев. По традиция всички призьорки от стартовете в Банско ще бъдат возени от Бъндеришка поляна до хотелите си с последните модели на Ауди.  

Само Банско и Лейк Луис са с 3 скоростни дисциплини

Българският топ курорт Банско и канадския Лейк Луис са единствените от 20-те домакина на стартове в постоянния сезон на Световната купа, които вършат 3 скоростни дисциплини (2 спускания и един Супер-Г).

25 малките екрани от целия свят ще отразяват директно и на запис стартовете от Банско

Акредитирани досега са 100 публицисти от 10 народи.

Като публицист от Инфронт в Банско идва и четирикратната победителка в стартове за (Световната купа Мария Роса Куарио (Ит), която е майка на Федерика Бриноне, която този сезон има 2 победи и две втори места.

Трите старта ще бъдат снимани с 28 камери
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР