Скай нюз цитира източник от силите за сигурност, който твърди,

...
Скай нюз цитира източник от силите за сигурност, който твърди,
Коментари Харесай

Скай нюз: Иран тайно е снабдил Русия с голямо количество оръжия и боеприпаси

Скай нюз цитира източник от силите за сигурност, който твърди, че два товарни кораба под съветски байрак са напуснали иранско пристанище през януари за Русия през Каспийско море, натоварени с към 100 милиона патрона и към 300 000 снаряда.

 

Споменати са имената на корабите – " Муса Джалил " и " Бегей “. Предполага се, че в доставките са включени също ракетни установки, минохвъргачки и картечници.

 

Източникът добавя, че Москва е платила в брой за боеприпасите.

Скай нюз показва, че е било невероятно да ревизира размера на хипотетичната военна помощ, само че специалист е отбелязал, че евентуално платената сума е много огромна.

 

Последните разкрития идват откакто по-рано Техеран бе упрекнат, че е снабдил Москва със стотици смъртоносни дронове, които изиграха основна роля в разрушаването на украинската енергийна инфраструктура.

 

Западът и Киев предизвестиха, че Иран може да достави Русия с още по-смъртоносни оръжия като балистични ракети, само че за момента няма сведения за сходни доставки.

 

Освен иранската поддръжка, в западните столици нараства загрижеността от опцията Китай да стартира да доставя Русия с оръжие – ход, за който Съединените щати предизвестиха, че ще има тежки последствия за Пекин.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР