Скат прониза гърба на жена, разминавайки белия й дроб с 1 инч

...
Жена от Флорида се възстановява, след като скат прониза гърба
Коментари Харесай

Жена от Флорида се възстановява, след като скат прониза гърба й и се приближи на един сантиметър до белия й дроб с едно от остриетата си.

Кристи Катафо-О'Брайън трябваше да се подложи на операция за отстраняване на жилото, прекара седмица в болницата и все още смята, че е невероятно болезнено да движи дясната си ръка.

Медицинската сестра казва, че току-що е нагазила в плиткото вода в Тампа Бей в Ръскин, Флорида, на 22 август, седна на колене и отметна глава назад, за да намокри косата си, когато веднага почувства нещо да я ужили и изпита силна болка.

„Беше супер остър,” казва Катафо-О'Брайън, 38, който живее в Аполо Бийч, Флорида, за TODAY.com. „Мислех, че ме е ужилила медуза. … Когато се изправих, тогава (съпругът ми) видя, че скатът е върху мен. Беше на гърба ми.“

Скатовете имат „сложна“ отрова

Скатовете са срамежливи и нежни, но имат дълги, тънки опашки, оборудвани с нагоре до три бодливи, отровни гръбначни остриета, които те използват за самозащита, когато се почувстват застрашени - често, когато неволно са настъпени, според Националния столичен център по отрови.

Освен пробождане на плътта, жилото също освобождава "сложна отрова", която причинява силна болка, добавя центърът. Усложненията включват инфекция и сериозно кървене.

Стив Ъруин, телевизионната личност, известна като „Ловецът на крокодили“, почина през 2006 г., когато скат, с който плуваше, прониза сърцето му с отровния си гръбнак.

Смъртта от скат е изключително рядка, но може да се случи, ако прободната рана е в гърдите, стомаха или шията, отбелязва Националният столичен център по отравяния.

Горната част на гърба е пробита с две шипове

Cataffo-O'Brien не мисли, че е стъпила върху съществото, но вярва, че то е почивало зад нея и се е стреснало. Във Флорида посетителите на плажа, които влизат във водата, се съветват да направят „разбъркване на скатовете“ — или да плъзгат краката си по дъното — така че скатовете, които често се заравят в пясъка, да усетят вибрациите и да се отдалечат.

Катафо-О'Брайън, която живее във Флорида от 4-годишна възраст, казва, че никога преди не е срещала скат и обикновено е извършвала разместването само във водите на Персийския залив, а не в залива.

скатът, който прониза гърба й, беше с диаметър около 4 фута и все още жив и прикрепен към нея, докато пристигнаха първите респонденти и го отрязаха. Тя казва, че е преминала през изпитанието, като е изпаднала в „медитативно състояние“.

„Правя йога и медитирам почти всеки ден и просто отвеждате ума си на безопасно място“, Катафо-О' Брайън казва. „Съпругът ми за щастие просто ме държеше супер, супер неподвижна и ми говореше и ме поддържаше спокойна през цялото време.“

Скатът прониза мускула на горната част на гърба й с две шипове, съпругът й Томас О „Брайън, пише на страница в GoFundMe, където събира пари, за да помогне с медицинските сметки.

Тъй като бодлите бяха толкова близо до гръбначния стълб на Катафо-О'Брайън, компютърна томография беше направена в първата болница, в която тя беше отведен до. Показа, че една от бодлите е на 3 сантиметра, или около 1 инч, от десния й бял дроб. След това тя беше прехвърлена в травматологична болница, където хирурзите премахнаха шиповете, докато тя беше под обща анестезия.

Ако шипът наистина бе пробил белия й дроб, Катафо-О'Брайън вероятно все още щеше да е в болницата, тя казва, добавяйки, че белият й дроб може да е колабирал и тя нямаше да може да диша.

Дълго възстановяване

Cataffo-O'Brien прекара една седмица в болницата и получава интравенозни антибиотици по време на престоя си. Сега тя е вкъщи, но все още се бори с болка в дясната си ръка, която може да е причинена от отровата или въздействието на шипа, разкъсващ мускулите, тъканите и нервните окончания.

Тя ще получи професионални и физически прегледи терапия, за да се опита да си върне малко подвижност в ръката си, но изпитанието взе жертва.

„Физически и психически беше много. Аз съм медицинска сестра, така че съм свикнала да се грижа за други хора, така че ми е невероятно трудно да оставя хората да се грижат за мен и да моля за помощ,” казва Катафо-О'Брайън.

„(Съпругът ми) все още е доста разтърсен. Той е заместник, така че е свикнал да реагира първи и да е първият на мястото на инцидента. Но му беше трудно да ме гледа как се боря и изпитвам болка.“

Все пак тя не се страхува да се върне на плажа, след като раните й заздравеят: „Живея във Флорида вече 35 години и Ще продължа да се връщам във водата“, добавя тя.

Тази статия е публикувана първоначално на TODAY.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР