Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх

...
Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх
Коментари Харесай

Нинова пред 40 хиляди на Бузлуджа: Народе, помогни ни да спасим България!

Скъпи социалисти, симпатизанти, съдружни сътрудници, посетители, скъпи българи, историческият връх Бузлужда ни събра още веднъж. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към събралите се близо 40 хиляди симпатизанти и членове на Българска социалистическа партия, изкачили се за обичайния събор на Бузлуджа.
Ети и цялото и послание към хората:
" Събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предшественици, които преди 128 години организираха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на битката за правдивост.
Тук сме, с цел да са поклоним пред героите на България - Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си на тази поляна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи, тези две полезности - правдивост и независимост, тъй като и през днешния ден мнозина не се усещат свободни българи и за мнозина няма правдивост, само че за разлика оттогава, през днешния ден, българи лишиха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, властническа власт, пълзящата тирания ръководи посредством боязън и незаинтересованост. Борисов ръководи не тъй като може и не тъй като народът го желае и харесва, а поради страха, в който държи народа - поради апатията, която провокира с политиката, която води. Но страна не може да се ръководи със боязън. Нация не може да се развива с незаинтересованост. Държава се ръководи с разум, нация се развива с труда и силите на всеки българин, и това е задачата пред нас. Днес нашият политически конкурент е ГЕРБ, само че нашият зложелател е страхът и нашата задача е да отидем до всеки - безпаричен, слаб, пренебрегнат и унизен, да му подадем ръка, да му дадем религия, да му дадем сили - да му кажем, че ориста ни зависи от всеки от нас. Да му кажем - народе, изправете се и те ще паднат.
Скъпи социалисти, в последните месеци против нас се сипят упреци и удари. Твърди се, че партията е разграничена и разцепена и през днешния ден ние, вие, би трябвало да дадем явен отговор на това - кой е партията. Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители - ние сме краткотрайно сложени от вас, с цел да свършим работа. Партията сте вие. Имаме потребност от вашата воля и дума през днешния ден. Разцепени ли сме, че Българска социалистическа партия ще преизчисли всички пенсии? Разделени ли сме в мнението, че ще помогнем на младите фамилии, с цел да ги задържим в България, като отпуснем еднократна помощ от 10 минимални работни заплати на работещите младежи. Не сме. Разделени ли сме по въпроса за това, че би трябвало да има общинско и държавно опазване на здравето? И че не би трябвало да се доплаща в българските лечебни заведения - не сме. Разделени ли сме за това, че би трябвало да има по един учебник за един клас по един предмет и страната да поеме отговорност, и да не сменя наличието на българската история. Не сме. Не сме разграничени и по това, че би трябвало да се грижим за българското произвеждане и българската стопанска система. За да има приходи и обществена политика. Разделени ли сме, че сме срещу Истанбулската спогодба и Пакта за миграция? Ето, отговорът на българските социалисти към тези, които злословят, че партията е разцепена и разграничена. Това е същинският отговор, това е националният референдум. Благодаря ви от сърце, че сте социалисти, за това, че сте правилни на концепциите, за това, че сте смели и сте тук макар страха.



Второто обвиняване - „ няма такава партия като Българска социалистическа партия, тя си отива, тя непрекъснато залязва ". Чудя се на тези хора - в какво погрешно огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, тъй като 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски депутати са повече от 4. И тъй като Българска социалистическа партия е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ на избори и Румен Радев е президент, а Илияна Йотова - вицепрезидент. И това - единствено за 3 години. Тези хора на това му споделят - „ отиват си ". Като гледаме това и като усещаме страстта, на нас ни наподобява като идване - гответе се, тук сме и идваме.
Скъпи социалисти, не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с напън, неистини, операции и измислици, само че взеха решение да ни унищожат финансово, като ни спрат дотацията и с цел да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор - да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е единствено алъш-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия - не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас.
Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме. Продължаваме с вярата с която сте пристигнали тук. Аз обиколих поляната преди да изляза на трибуната и чух мнозина от вас, тръгнали в 3 часа през нощта от другия завършек на България. Не от боязън, че в случай че не дойдат ще си изгубят службицата, а с религия за това, че са тук за правдивост, независимост, битка с неравенствата и против бедността. Благодаря ви. Поклон, социалисти! Истински сте, мощни сте. Надявам се, заредени през днешния ден да тръгнем в новата си борба за локалните избори. Вчера, като единствената същинска партия в България, ние първи излязохме с платформа за локалните избори и показахме какво ще вършим за хората. Чак тогава ще изберем кой да го прави. Идете във вашите общини и им кажете, че нашите кметове ще работят за това, част от налозите, които плащаме да остават при вас и да се употребяват във вашата община, за вашето богатство, а не да остават в централния бюджет и той да ги разпределя от прозореца на джипа си на този, на който е комфортно. Кажете на вашите съграждани, че Българска социалистическа партия ще извършва всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им коства по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет- социалист, ще се резервира общинското опазване на здравето, ще има аптечно обслужване по дребните обитаеми места, ще има обществени домове за бедните и пенсионерски клубове за пенсионерите, където да развиват своя обществен живот. Освен нашите хрумвания, ние имаме и нашите претенденти. Виждате ли какво се случва в ГЕРБ? Ден след ден се отхвърлят от основните си до момента кметове. Какво е това, с изключение на самопризнание за неуспех? Нали бяха най-успешните кметове? Защо ги сменят? А когато ги сменят, какво? Моделът остава същият, тъй като той е горе. За разлика от тях, ние държим на нашите сполучливи кметове и още веднъж ще издигнем кметове, които са били по 3-4 мандата, обичани и уважавани от своите съграждани. Ще имаме и доста млади и нови претенденти. Подкрепете ги, дано всички работим за тях, с цел да има последователност и обновяване.
Скъпи социалисти, остава най-важният въпрос - въпросът за колегата, тъй като сами не можем. Подайте ръка на всеки българин, който милее за жанр и родно място, за семейство и дом, за положителни приходи, налично опазване на здравето, правдивост, битка с корупцията. Нека отворим мозъците и сърцата си за всеки, който е подготвен дружно да извървим този път за смяната на България. Днес политиката към този момент не е полемика в студията, политиката се трансформира в будителство, възрожденско будителство. Нашата задача е отсам да тръгнем по страната и да будим. Нека си напомним надписа на едно възрожденско читалище „ Помогни ми да те возвися ". Народе, помогни ни да спасим България. Единни за България!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР