Скъпи Илхан, искам да използвам възможността лично да ти честитя

...
Скъпи Илхан, искам да използвам възможността лично да ти честитя
Коментари Харесай

Роберта Мецола с поздрав до Илхан Кючюк за рождения му ден:

" Скъпи Илхан, желая да употребявам опцията персонално да ти благопожелавам рождения ден. Очаквам с неспокойствие да продължим да си сътрудничим в представляването на ползите на всички европейци. 

Благодаря ти за упоритата работа, ангажираност и водачество. Горда съм, че сме сътрудници! "

 

Това пише председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола до евродепутата Илхан Кючюк във връзка неговия рожден ден.

 

 

Илхан Кючюк е един от най-проспериращите млади български политици, който от редиците на Движение за права и свободи се вписа ослепително в европейската политика.

 

Илхан Кючюк е роден през 1985 година в гр. Севлиево.

 

На европейските избори през май 2019 година е определен за втори мандат член на Европейския парламент от групата на Обнови Европа (Renew Europe). Член е на Комисията по външни работи (AFET), заместващ член в Комисията по превоз и туризъм (TRAN) и Комисия по правни въпроси (JURI).

 

Илхан е първи заместник-председател в Делегацията на взаимния парламентарен комитет Европейски Съюз – Турция и заместващ член в Делегацията за връзки с Арабския полуостров.

 

През юни 2021г. е определен за президент на партия АЛДЕ.

 

Илхан Кючюк е приключил политология и право във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и през годините има опцията да взе участие в разнообразни образования и специализации като „ Академията за обществени политики ” (Прага, Чехия), „ Либерална Академия ” (Гумерсбах, Германия), Програмата на департамента на Съединени американски щати по стопански, политически и обществени въпроси на Европа.

 

Илхан Кючюк е някогашен ръководител на младежката организация на Движение за права и свободи.

 

През септември 2022 година Илхан Кючюк е почетен с почетното звание " Доктор хонорис идея " от Американския университет в Европа-ФОН. Почетното звание е присъдено за приноса му в развиването на научното и просветителното съдействие, както и за доближаването и одобряването на европейските полезности и просвета във висшето обучение.

 

През ноември 2022г. Илхан Кючюк получава премията „ Пламъкът на свободата “ в Букурещ, Румъния.

 

През януари 2023 година Илхан Кючюк получава премията „ Прогресивен водач на годината “ от Дарик радио. Наградата се връчва на персона, за която екипът на медията смята, че е водач на мнение в българското общество.

 

През април 2023 година Илхан Кючюк получава почетното звание „ Доктор хонорис идея “ от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Почетното звание е присъдено за особения му принос в развиването на просветителното съдействие и одобряването на европейските полезности във висшето обучение.

 

В момента всички старания на Илхан Кючюк като български и европейски политик са ориентирани към довеждане само че сполучлив завършек на процеса на присъединение на Българиия към Шенген.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР