Скандирания Оставка“ оглушиха честванията на вр.“Шипка“! (ВИДЕО) Честванията по случай

...
Скандирания Оставка“ оглушиха честванията на вр.“Шипка“! (ВИДЕО) Честванията по случай
Коментари Харесай

Скандирания „Оставка“ оглушиха честванията на вр.“Шипка“!

Скандирания „ Оставка “ оглушиха честванията на вр. “Шипка “! (ВИДЕО)

 Българският народ се съобщи на връх Честванията по случай Националния празник на България и 146-ата годишнина от Освобождението на България от турско иго, проведени от Община Казанлък, започнаха в 11:00 ч.

Колона от коли се изви в неделя сутринта по пътя към Шипка. Хиляди искащи да се преклонят пред делото на освободителите на България се насочиха към Паметника на Шипка. Още от 4:00 ч. сутринта опашката е километрична, оповестиха присъстващи.

„ Днес е ден за национално единство към нашите полезности и заветите на предците, само че и тази година е по-различна от другите и аз съм тук да ви благодаря, че обединени опазихте нациналния ни празник от похищенията. “

Това съобщи президенът Румен Радев в словото си на връх Шипка пред събралото се голям брой. Словото му съпроводено от одобрителни възгласи и ръкопляскания, а ръководителят на Народното събрание Росен Желяков беше освиркан.

„ Светилната на чистете ви намерения разпръсна лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало “, разгласи той. Посочи, че няма да бъде забравено, че проповедниците на нихилизма и разделянето са отстъпили пред силата на 3 март, не от съвест, не от почитание към историята ии респект към предците, а с помощта на „ безапелационната увереност на голямото голям брой българи “.

Транзитният трафик през прохода Шипка е стеснен от нощес и се пренасочва през Прохода на Републиката, оповестява Българска телеграфна агенция. Пътна полиция контролира придвижването към върха за всички, които желаят да се включат в честванията. То се реализира еднопосочно от Габрово и Казанлък в посока връх Шипка, а паркирането става по инструкции на Министерство на вътрешните работи. 

Честванията по случай националния празник на България и 146-ата годишнина от Освобождението, проведени от Община Казанлък, започнаха в 11:00 ч. в подножието на монумента. В тях се включиха президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. 

„ Трети март е празник, на който би трябвало да отдадем респект и заслужена памет към всички. Които са дали живота си за това България да е свободна, самостоятелна, обединена “. Каза Желязков в град Шипка, преди да се качи към паметника. „ Днес е ден, в който ние показваме своята признателност към всички руси, румънци, беларуси.  Украинци, финландци, сърби, черногорци, които дадоха живота си за свободата на Отечеството ни “. Това разгласи ръководителят на Народното събрание. По думите му това е ден, в който българският народен блян. За независимост и суверенитет е осъществен по своя исторически обективен метод.

СОФИЯ

Пред Паметника на Незнайния боец в столицата се състоя обичайна гала по издигането на националното знаме във връзка 3 март.

Премиерът Николай Денков поздрави представителните роти и сервира венец дружно с вицепремиера Мария Габриел.

Пред паметника минута безмълвие резервираха още началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на София Васил Терзиев, представители на дипломатически задачи у нас и доста жители, пристигнали на площад „ Александър Невски “ макар хладното време.

Сред присъстващите на церемонията бяха и някогашните министър председатели Симеон Сакскобургготски и Огнян Герджиков, както и други министри, представители на политически сили, дипломати.

При осъществяването на националния химн от Гвардейския внушителен духов оркестър беше създаден салют от двайсет артилерийски залпа. В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част.

Кулминацията на честванията за 3 март в столицата е тази вечер в 18.30. Тогава на площад „ Народно заседание “ ще се организира тържествената заря-проверка във връзка Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще произнесе слово.

Източник: Гласове

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР