Скандалното е, че Бетина Жотева си позволява да се занимава

...
Скандалното е, че Бетина Жотева си позволява да се занимава
Коментари Харесай

Татаня Кристи: Тъжно е, че шеф на медиен регулатор се занимава с индивидуални заплахи към Facebook потребители

Скандалното е, че Бетина Жотева си разрешава да се занимава с мнения от консуматори на нейно изявление за свободата на словото и отчетът на ”Репортери без граници ”. Скандално е това, че никоя медия не го отрази. Тя би трябвало да се бори за медиен плурализъм, а е тръгнала да слага под подозрение интернационалната организация.
Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " блогърът и журналист Татяна Кристи.

Между нея и новоизбраният ръководител на Съвет за електронни медии - Бетина Жотева се развихри онлайн спор, откакто Кристи си разреши да разяснява изненадата на Жотева, че " Репортери без граници " е сложила страната ни на 111-то място по независимост на словото. Езикът, с който си борави под обявата на Татаня Кристи обаче си служи с обиди и закани за съд.

" Да напомня на госпожата, че Съвет за електронни медии лицензира медии и съблюдава тяхната активност. Но Съвет за електронни медии би трябвало да се управлява и от ползите на обществото, да пази свободата на словото. Това е функционалността на госпожата ", съобщи Кристи.

По думите и рискови са опитите за приемане за Закон за подправените вести, който се тиражира като напън от Европа.

" Това не е належащо сега и госпожа Жотева приказва лъжи в своите медийни изяви. Европейската комисия не ни пришпорва за подобен закон. Той е мокра фикция на това ръководство и цели репресии. Европейска комисия няма документ за битка с подправените вести. Работи се върху Акт на цифровите услуги, само че той още не е реалност. Трябва да се напише до края на тази година. След това отива на разискване в Европейския парламент, Съвета на Европейски Съюз. Има развой, преди този момент въобще да стане закон и ние да черпим наставления от него. Искат да основат Закон за подправените вести по техните си милиционерски модели ", разяснява Кристи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР