Скандално! Депутатите така и не разбраха за какво гласуват. Превънаха

...
Скандално! Депутатите така и не разбраха за какво гласуват. Превънаха
Коментари Харесай

Димитър Стоянов за „неизправните ракети“: Скандално! Депутатите се превърнаха в натискачи на копчета

„ Скандално! Депутатите по този начин и не схванаха защо гласоподават. Превънаха се в натискачи на копчета. Това беше прочувствено, само че не и рационално решение. “ Така разяснява в „ Тази заран “ по БТВ Димитър Стоянов, секретрят по сигурност и защита на президента и някогашен длъжностен министър на защитата решението в закрито съвещание на Народното ни заседание да се даде неустановен брой „ дефектни ракети “ С-300 на Украйна.

„ Когато написаха „ неизправни ракети “, дали депутатите знаят какво се крие зад „ неизправни “? Неизправна ракета не значи неработоспособна. Тя може да поразява въздушни цели. Неизправна ракета е всяка една, чийто един или няколко параметри се отклоняват от експлоатационната документи. Тези параметри са срокови. До 12 часа могат да бъдат изправни, в 12,01 часа могат да бъдат неизправни до една. Има опция да бъдат дадени до 100 % от наличните ракети за зенитно-ракетни комплекси. Отвореното решение в Народното събрание е погрешно. Да бяха записали избрана численост. Сега оставиха на министър Тагарев да взема решение “, съобщи Димитър Стоянов.

Броят на ракетите, с които разполагаме, е извънредно стеснен, добави той.

На въпрос „ Ще понижим боеспособността на българската войска ли? “, Стоянов отговори: „ Вие го казахте, аз го удостоверявам. “

Припомняме, че през вчерашния ден – три часа след началото на пленарния ден съвещанието бе закрито, с цел да може началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов да изясни на депутатите какъв брой дефектни ракети С-300 и муниции с отпаднала нужда има България и ще даде на Украйна.

tribune.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР