Скандалният нидерландски футболист Куинси Промес, който бе осъден за трафик

...
Скандалният нидерландски футболист Куинси Промес, който бе осъден за трафик
Коментари Харесай

Русия попречи на есктрадирането на скандален нидерландец

Скандалният нидерландски футболист Куинси Промес, който бе наказан за трафик на опиати и нахлуване с нож, няма да бъде екстрадиран в Нидерландия след като бе задържан на летището в Дубай.

Бившият състезател на Твенте, Севиля и Аякс е арестуван на граничен надзор и му е неразрешено да се връща в Русия със съотборниците си от Спартак (Москва).

Промес задържан, тъй като е избягал, откакто е предизвикал пътнотранспортно произшествие в Обединените арабски емирства, а съветският вестник " Спорт Експрес " оповестява, че Промес ще избегне пандиза за това закононарушение и ще бъде осъден.

" Проверихме отчетите за ареста на Промес и научихме от нашия контакт, че Промес е задържан за локално закононарушение, а не за закононарушения, осъществени в Нидерландия. Засега няма да отговорим на въпроса дали ще желаяме изгонването му или не ", споделиха от нидерландската прокуратура.

Промес е изправен пред шест години затвор, откакто беше открито, че е оказал помощ за контрабандата на 1300 кг кокаин, а предходната година той към този момент беше наказан на две години затвор за нахлуване с нож против братовчед си през 2020 година

Руската преса допуска, че управляващите са се намесили на високо равнище, с цел да подсигуряват, че Промес ще се върне в Русия, а няма да бъде екстрадиран в Нидерландия.

От 2021 година Промес е футболист на Спартак (Москва), чиято фланелка носи и от 2014 до 2018 година.

За националния тим на Нидерландия тай има изиграни 50 мача, в които е отбелязал седем гола.
 Куинси Промес е под домакински арест
Куинси Промес е под домакински арест

В Дубай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР