Скандални подробности около освобождаването на директорката на детска градина Вечерница

...
Скандални подробности около освобождаването на директорката на детска градина Вечерница
Коментари Харесай

Скандален доклад разкри шокиращи неща в детска градина "Вечерница" в Благоевград

Скандални детайлности към освобождението на директорката на детска градина " Вечерница " в Благоевград Елена Донева изплуваха в отчет, написан от проверяващи в детска градина " Вечерница ", ръководена до неотдавна от госпожа Елена Донева, написа struma.com.

До инспекцията се стигна след голям брой сигнали, достигнали до управата на община Благоевград и отрасловия зам. кмет Христина Шопова. Със заповед на кмета на града бе назначена инспекция в детското заведение и бяха установени шокиращи неща, които доведоха до неочакваното освобождение на директорката Донева.

Общината дни наред не отговаряше на питанията ни, към претекстовете за освобождението на Донева. Родители, които не бяха осведомени с същинските претекстове за промяната на шефа направиха опит с подписка да бранят уволнението, изправяйки се против решението на благоевградския кмет Ат. Камбитов Донева да бъде заменена. Дни наред Struma.com организираше свое следствие по тематиката, още повече и при нас бяха подавани сигнали за протичащото се в детската градина. В деня, в който бе освободена Донева, форумът ни завря от мнения, в които се разкриваха много неприятни неща, свързани с градината.

Не, че сме ги взели при сърце, поради анонимността на пишещите, само че и нашето следствие покри констатациите от отчета. Работещи в градината разказваха под сурдинка това, което написа в сигналите. Ето какво откри общинската инспекция, изброили сме най-важните констатации: Учителите отсъстват от работа с дни, без да е спазен чл 173 от КТ, без да им е пусната заповед за отпуск, без молба за такава и в това време се водят писмено на работа и се начисляват заплати за това. Това е процедура и жестоко нарушаване, говорещо за безконтролност и безнаказаност за запазване живота и здравето на децата.

Въпросът е в такива дни на кого се поверяват децата в този случай, и кой дава отговор за тях. - Нарушения на трудовата дисциплинираност, както от госпожа Елена Донева, по този начин и от педагогичен и непедагогически личен състав в ДГ№8,, Вечерница “-неспазване на работно време, проблеми при образуване на средата в ДГ- овакантяване на работното място когато и да е от всички чиновници, дежурен преподавател посреща заран децата в коридора и стоят там до идването на другите учители като осъдени - Жалби от родители ( по отношение на план-приема, недоволства от родители на деца от ромски генезис, връщани от детското заведение с думите-ние роми не одобряваме - Нарушения на Наредба 5 за предучилищното обучение при обмисляне на наложителната документи от учителите по групи(слаб надзор от страна на директора) - Жалба от майка на дете получило комоцио, прието в болница в болница след рухване в ДГ и несъответстваща реакция от страна на ръководителя. Отговорът пожелан от институциите по случая дошъл след 2 и повече месеца, което съгласно проверяващите приказва за липса на ангажираност у ръководителя на детското заведение - Инициирана подписка, проведена от ДГ в отбрана на Е. Донева, като родителите се подписват без да са известени защо, като се употребява утринния миг на приема на децата, когато всички бързат за работа.

- Внучетата на госпожа Донева са отглеждани в ДГ, без да са записани там и да заплащат каквито и да било такси (с развъждането им са ангажирани учителките от градината, вместо да се грижат за децата от ДГ). - Тютюнопушене в двора на детската градина от личния състав, което е също нарушаване на правилника за сигурност и правилника за вътрешния трудов ред). След по този начин установените нарушавания, кметът Камбитов освободи със заповед госпожа Донева, а на нейно място бе назначена Славка Джаркова, експерт с потвърдени качества, преподавател с голям брой награди и потвърден престиж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР