Скандалът с отпуснатите от Национален фонд Култура“ 77 000 лева

...
Скандалът с отпуснатите от Национален фонд Култура“ 77 000 лева
Коментари Харесай

Очаквано: Министерството на културата проверява субсидията за травеститско шоу

Скандалът с отпуснатите от Национален фонд „ Култура “ 77 000 лв. за травеститско шоу, за което Lupa.bg, предстоящо провокира реакция в страната.

Министерството на културата назначава инспекция, с цел да бъдат изяснени събитията и целесъобразността на финансиране на плана с присъстващ хазартен детайл „ Дългосрочна стратегия за напредък на The Steps – новаторско мултифункционално културно обществено дружество “, който е бил финансиран от Национален фонд просвета през 2022 година по програмата „ Възстановяване и развиване на частни културни организации “ в категорията „ Културно предприемачество “.

Организаторите на скандалното травеститско шоу категорично прецизират на рекламните си материали, че планът е осъществен с поддръжката на Национален фонд „ Култура “ по стратегия „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации. “

Финансирането се прави по времето на служебния министър на културата Велислав Минеков. Директор на НФК е Мирена Танева, а парите са дадени в мандата на наследника ѝ Сава Драгунчев, който заема поста и до в този момент. Паметливи напомнят, че преди време Националният фонд за просвета даде 10 хиляди лв. на плана „ Другите българки “, пресъздаващ картините на Владимир Димитров-Майстора, само че с транссексуални модели.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР