Скандалът с манипулираните вредни емисии на азотни окиси от дизеловите

...
Скандалът с манипулираните вредни емисии на азотни окиси от дизеловите
Коментари Харесай

Audi: Чао, TDI!

Скандалът с манипулираните нездравословни излъчвания на азотни окиси от дизеловите мотори е нажежил въздуха в Инголщад, оповестява осведомителното издание „ Шпигел “. Изненадващо от Audi считат, че решението на този проблем може да не е в новаторските електрическите мотори, а във към този момент съществуващата технология на компресирания природен газ.

„ Природният газ е новият дизел “, съобщи Тобиас Блок от отдела на Audi за стабилно развиване на колите. Според него новият Audi A4 Avant G-Tron ще бъде еднообразно щадящ за околната среда и преференциален за джоба на купувачите с помощта на по-малкото обособяване въглероден двуокис с 25% от бензиновите мотори и ниската цена на компресирания природен газ.

Чрез внедряването на въпросната технология в един от най-успешните си модели A4 Avant от Volkswagen Group поддържат поетата от тях самодейност за налагане на колите на метан. От концерна оповестиха, че ще стартират още близо дузина нови модела на компресиран природен газ. Това от своя страна ще форсира построяването на бензиностанции, които оферират горивото.

Audi A4 Avant G-Tron е оборудван с модифициран 2.0-литров четирицилиндров бензинов мотор с непосредствено впръскване, който генерира оптималната мощ от 170 конски сили и оптимален въртящ миг от 270 Нм. От 0-100 км/ч моделът ще форсира за 8.4 секунди, което, несъмнено, е по-бавно от най-новите дизелови мотори, само че за сметка на по-добрите си екологични индикатори.



Въпросът, който към момента остава неуреден при електрическите коли, не съставлява проблем при колите на метан. От Audi споделят, че моделът ще може да измине 500 километра на компресиран природен газ, с помощта на четирите си газови бутлки, които побират 19 кг. Освен това зареждането им лишава няколко минути - за разлика от това при електрическите автомобили.

Цената на комбито на метан стартира от 40 300 евро, което е с 3 000 евро повече от бензиновия еквивалент. От друга страна е по-изгодно от дизеловия вид със 190 конски сили. От Инголщад считат, че разликата в цената с бензиновия модел се изравнява след изминаването на 30 000 километра поради по-евтиното гориво.

Все отново не би трябвало да забравяме ръмженето на колите на метан при леден старт. Въпреки че Audi A4 Avant G-Tron е по-тих от останалите коли на компресиран природен газ, шумът от четирицилиндровия мотор не може да бъде изцяло отстранен. Също по този параметър G-Tron и TDI си наподобяват повече, в сравнение с мислите.

Данни за Audi A4 Avant G-Tron:

Производител:

Audi

Модел:

A4 Avant G-Tron

Каросерия:

Комби

Двигател:

Четирицилиндров бензинов с непосредствено впръскване и турбокомпресор

Скоростна кутия:

7-степенна кутия с двоен съединител

Предаване:

предно

Кубатура:

1 984 куб. см

Мощност:

170 к.с. (125 кВт)

Въртящ миг:

270 Нм

От 0 до 100:

8.4 сек.

Макс. скорост.:

221 км/ч

Разход (ECE):

5.5 литра

CO2-емисии:

126 г/км

Багажник:

414 литра

Със сгъната задна седалка:

1 415 литра

Тежест:

1 670 кг

Габарити, мм:

4 725 / 1 842 / 1 442

Цена:

40 300 евро

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР