Скандалът с изваждането на Верея от Първа лига заради уговорени

...
Скандалът с изваждането на Верея от Първа лига заради уговорени
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Изваждането на "Верея" няма да се отрази на футболния съюз

Скандалът с изваждането на " Верея " от Първа лига поради уговорени мачове няма да има последици върху Българския футболен съюз (БФС). Това сподели президентът на централата Борислав Михайлов. Според него обстановката е изяснена, а информацията - публична от УЕФА.

" Това е информация от УЕФА. Няма по какъв начин да има други забъркани тимове, тъй като става въпрос за пет мача на един и същи тим ", сподели Михайлов.

" Самите ръководители на " Верея " са знаели за това нещо, били са и санкционирани. Никъде не е представен различен тим. Работим доста съществено против черното тото. Преди четири години имаше 46 сигнала против български тимове. Сега има пет против български тим. По устав на петия сигнал тимът се вади от групата ", добави президентът на БФС.

По думите на Михайлов е реалистично до две години в България да има система за видеоповторения (VAR).

" До две години е реалистично чисто финансово да въведем VAR. Ние би трябвало да преценим дали е уместно за българския нрав и родните игрища. Аз желая да убедя самия себе си, че е от изгода на българския футбол. Когато узрее моментът, няма пречка да се вкара. "

Директно изпадащ в Първа лига от новия сезон

След съвещанието на Изпълнителният комитет стана ясно, че от идващия сезон ще има смяна във формата на Първа лига. Президентът Борислав Михайлов заяви, че от новия сезон ще има непосредствено изпадащ.

След изиграването на срещите в двете групи във втората осмица ще се види класирането в двете групи и ще се направи едно общо класиране сред тимовете на трето и четвърто място и последният отбор ще се раздели с елита. Промяната влиза в действие от сезон 2019/20, като ще бъде годна за идващите три сезона.

До този миг последният след постоянния сезон продължаваше присъединяване си и в плейофите дружно с другите тимове от 8-о до 14-о място.

Отборите, класирани на първо, второ и трето място в мини-лигата ще образуват нова група, в която ще влязат с 0 точки и голова разлика 0:0, и ще играят на правилото " всеки против всеки " на разменено посещение. След приключването на тази група класиралият се на първа позиция ще резервира мястото си в елита, класиралият се на второ място ще играе бараж против третия във Втора лига, а класиралият се на трета позиция ще играе бараж против втория във Втора лига. Победителите добиват правото да играят в Първа лига през сезон 2020/21.

" Тази година приключихме третата година от този план и ще продължим още три години единствено с тази смяна. Отбор, който е взел минимум точки, не е доста разумно да играе в плейофите за оставане в групата. Този с минимум точки би трябвало да изпада, както се случва в шампионатите без плейофи ", стартира Михайлов.

" След 32-ия кръг изпада този тим и по-късно всички тимове играят един и същи брой мачове. Броят на мачовете се резервира. Всички хора, фенове и телевизия са удовлетворени от този формат. Първенството е доста забавно. Не се знае кой ще бъде първенец. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР