Скандалът с изгонените руски свещеници от България се разраства.Църквата Свети

...
Скандалът с изгонените руски свещеници от България се разраства.Църквата Свети
Коментари Харесай

Руското посолство: Църквата Свети Николай не е затворена по решение на посланик Митрофанова

Скандалът с изгонените съветски свещеници от България се разраства.

Църквата " Свети Николай " в София не е затворена по решение на дипломат Елеонора Митрофанова. Функционирането на храма е невероятно, тъй като всичките свещеници, работещи в него, са експулсирани. Това се показва в позиция на посолството на Русия в България, оповестена на формалната страница на дипломатическата задача във Фейсбук. 

" Във връзка с изказвания, популяризирани из българските медии, в това число уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в София е затворена " по решение на дипломат Митрофанова " като " възмездие " за експулсирането на духовници, бихме желали да обърнем внимание на следното. На 21 септември т.г българската страна изгони всички чиновници на Подворието, изпратени от Руската православна черква, заради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна. Решението за бъдещата орис на храма ще бъде взето от РПЦ ", показват от съветското посолство, написа nova.bg. 

И допълват: " Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, само че бихме предложили въпросите за аргументите на създалата се обстановка да се насочат към българската страна ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР