Скандал в местния парламент на Пловдив. Причината - пропадна днешното

...
Скандал в местния парламент на Пловдив. Причината - пропадна днешното
Коментари Харесай

Скандал в местния парламент на Пловдив, заради казуса с международният панаир

Скандал в локалния парламент на Пловдив. Причината - пропадна днешното изключително съвещания на общинския съвет, което трябваше да вземе основно решение по проблема с емблематичния Пловдивски панаир.

Заседанието на общинския съвет пропадна заради липса на кворум. А на него бяха пристигнали и депутати от „ Демократична България “. Макар да беше изключително свикано на него не се явиха представители на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които преди коледните празници гласоподаваха дружно за предлагането сдружението „ Пълдин Туринвест “, ръководено от предприемача Георги Гергов, да придобие акциите на община Варна.
Така предприемачът Гергов би получил мажоритарна благосъстоятелност от 79% и на процедура еднолично ще взема решение ориста на панаира.
„ Искам да се обърна към всички политически сили и на първо място националното управление на ГЕРБ, тъй като отговорността за това, което се случва - е национална. И персонално към Бойко Борисов да изоставят опитите за това, което се случва и да минат по терлици “, разяснява Христо Иванов, ръководител на ПГ на Демократична България.  
„ Двустранно е. Аз мисля, че това е проведено. Имайте поради, че господин Гергов дава 2% и терен от панаира за операта. Това не знам дали го знаете, общинските съветници го знаят. То се получава един нонсенс. Нормално е хората да се тормозят, само че панаирът си е на пловдивчани. Той си остава тук., сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров.
Георги Гергов отхвърли да разяснява подобен. Потърсихме също и представители на ГЕРБ, както и на Българска социалистическа партия, само че не успяхме да ги открием, а общинските представители на „ Демократична България “ са подготвени да свикат още веднъж изключително съвещание на 9 януари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР