Скандал с пране на пари и евентуално подпомагане на педофилска

...
Скандал с пране на пари и евентуално подпомагане на педофилска
Коментари Харесай

Огромен скандал разтърси най-старата австралийска банка

Скандал с пране на пари и вероятно подкрепяне на педофилска мрежа раздруса една от най-големите банки в Австралия. Директорът на Westpac напусна поста си, откакто беше разкрито, че банката регулярно е нарушавала законите против прането на пари, с което евентуално е подпомагала активността на терористични организации, написа БГНЕС, по информация на BBC.
Брайън Харцър разгласи, че напуща незабавно, а медиите в Австралия оповестяват за 23 милиона нарушавания от ръководената от него банка. Повечето от големия брой нередности са свързани с по-късно от наложителното съобщаване за задокеански банкови преводи. Но проверяващият екип споделя още, че банката е разрешила на прочут полов нарушител да превежда пари във Филипините.
Австралийското държавно управление назова заключенията от инспекцията " доста съществени ", а представител на опозиционната лейбъристка партия сподели, че абсурдът " не е нищо по-малко от цялостен срам ".
Weestpac е втората по величина банка в Австралия. Случаят с недекларираните преводи е следващият сходен в раздирания от кавги банков бранш на страната.
Миналата година съперниците на Westpac от Commonwealth Bank заплатиха 700 милиона австралийски $ санкция за сходни нарушавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР