Скандал разтресе Гранична полиция-Смолян в сезона на отпуските. Преди няколко

...
Скандал разтресе Гранична полиция-Смолян в сезона на отпуските. Преди няколко
Коментари Харесай

Мощен скандал разтресе смолянската Гранична полиция! Десетки изгоряха заради кражба под шапката на МВР

Скандал разтресе Гранична полиция-Смолян в сезона на отпуските. Преди няколко дни при проверка на взаимоспомагателна каса /ВСК/ бяха открити 115 000 лв. неналичия, оповестява struma.com. Това са пари, които всеки месец се удържат от служителите на реда на доброволни начала и се теглят вкупом при потребност. В разгара на сезона, когато искащите да почиват си потърсили годишните спестявания, разчитайки на тези пари, се оказало, че в касата парите не доближават, което предизвикало незабавна проверка.

На 12 юли излязоха и резултатите от проверката, открила огромната липса на парите на над 100 чиновници на гранична полиция от района. Около 20 служители на реда от Гоце Делчев, и толкоз от Петрич изпищяха, защото не съумяха да изтеглят парите си за отпуска.
Подобен скандал системата на Министерство на вътрешните работи не помни. Случаят е извънредно противен, защото става въпрос за кражба под шапката на Министерство на вътрешните работи.

Началникът на Гранична полиция-Смолян Стоян Мандаджиев отхвърли да разяснява случая с претекста, че върви следствие, че парите са изчезнали от ВСК, което е съдружие на служители на реда и си има ръководител, който може да разяснява случилото се: " Никаква информация не мога да дам, до момента в който тече следствието, не желая да пречим на сътрудниците да си свършат работата ", сподели Мандажиев.

Заформя се огромен скандал, кой е крадецът, присвоил парите на сътрудниците си, къде са потънали 115 000 лв. и ще има ли арести в гранична полиция?! Със сигурност се знае, че кражбата не е осъществена от външни лица. Касае се за " погрешно " ръководство на финансовите средства, разясняват служители на реда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР