Скандал разтресе американската лига по USL, която е второто по

...
Скандал разтресе американската лига по USL, която е второто по
Коментари Харесай

Хомофобски скандал разтърси американския футбол

Скандал разтресе американската лига по USL, която е второто по мощ футболно състезание в страната. Отборът на Сан Диего Лоял напусна терена поради хомофобски обиди, съобщи Dsport.

Те са били ориентирани към халфа на тима Колин Мартин, който е измежду дребното професионални футболисти, които не крият хомосексуалната си ориентировка. Именно това е породило обидите от страна на неприятелски състезател.

Заради тях, тимът на Сан Диего Лоял излезе за второто полувреме на мача си против Финикс Райзинг, само че напусна терена след първия съдийски сигнал.



В този миг резултатът бе 3:1 в интерес на Сан Диего, само че напускането на терена означаваше служебна загуба за отбора на Лендън Донован и завършек на упоритостите за плейофи.

Собственик и треньор на тима на Сан Диаго Лоял е легендата на американския футбол Лендън Донован. Той не съжали за дейностите на играчите си. " Горд съм с момчетата си. Това бе ужасяващ случай, а ние показахме нашата позиция. Няма по какъв начин да подминем сходни неща. Обидите, хомофобията и расизмът нямат място в нашата игра ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР