Скандал разтърси Босна и Херцеговина заради подготвяната контролна среща на

...
Скандал разтърси Босна и Херцеговина заради подготвяната контролна среща на
Коментари Харесай

Скандал разтърси Босна и Херцеговина заради контрола с Русия

Скандал раздруса Босна и Херцеговина поради подготвяната контролна среща на националния тим на страната, воден от българския експерт Ивайло Петев, против Русия. Мачът е плануван за 19 ноември в Санкт Петербург.

Изпълкомът на Босненската футболна федерация е одобрил провеждането на срещата. Единственият несъгласен при гласуването е бил вицепрезидентът на централата Ирфан Дурич. Според информациите, Босна и Херцеговина ще получи 205 000 евро от Русия за провеждането на контролата, а пътуването до Санкт Петербург и наставянето в хотела ще бъде поето от домакините.

„ Веднага ще кажа, че бях срещу този мач, който не ни е необходим. Предупреждавах, молих да се изчака, защото не се изисква бърз отговор от наша страна, само че някой очевидно бързаше да одобри провеждането на контролата. Кой е бързал и защо? Вероятно поради пари, кой знае? Вероятно и позицията на УЕФА, която не се възпротиви на провеждането на мача, даде крила на избрани лица, с цел да гласоподават „ За “, съобщи Дурич пред „ Радио Сараево “.

Звездата на националния тим на Босна и Херцеговина Миралем Пянич незабавно изрично съобщи, че няма да вземе присъединяване в контролна среща с Русия.

„ От Федерацията ми се обадиха и питаха за моето мнение за мач с руснаците. Казах им позицията и в този момент съм сюрпризиран, че одобряват да играем. Нямам думи! Винаги, когато тимът заиграе добре, Федерацията прави нещо, с цел да срине всичко “, съобщи Пянич.

Бившият водач на босненския внушителен отбора Ервин Зуканович прикани капитана на Един Джеко да уговори своите съотборници да откажат присъединяване в мач против Русия.

„ Всеки един от националите би трябвало да постъпи като Пянич. Позорна постъпка от страна на президента на Федерацията Вицо Зелкович. Явно е объркал в каква страна живее и под какъв байрак играе нашата страна. Който излезе на терена в такава среща, повече не трябва да играе за Босна и Херцеговина. Надявам се капитанът Джеко да съобщи, че няма да се яви за мач против Русия. Това е единственото вярно решение “, отсече Зуканович.

Босненското издание „ N1 ” от своя страна разгласи, че разполага с информация, че редица играчи от състава на Ивайло Петев ще откажат да играят в Санкт Петербург на 19 ноември.

Кметът на Сараево - Бенямина Карич също подлага на критика решението с обява в обществените мрежи.

„ Сараево като град, който е бил под най-дългата блокада в актуалната история и персонално аз, строго осъждаме решението на националната футболна федерация да играе другарски мач с Русия. Ако решението не бъде анулирано, ние ще прекратим съдействието с футболната федерация, което до момента беше ползотворно “, написа Карич.

Както е известно, съветските национални и клубни тимове бяха извадени от интернационалните шампионати под егидата на ФИФА поради войната в Украйна. „ Сборная “ не е взела участие в интернационален мач от предишния ноември, само че в този момент възнамерява инспекции още с Киргизстан и Иран.

Според информациите от Сараево, специалистът по ръководство на националните асоциации към УЕФА Ян Хафнер е декларирал, че европейската футболна централа не е срещу провеждането на контролната среща сред Босна и Херцеговина и Русия.

„ Потвърждавам, че УЕФА не възразява против провеждането на другарски мач сред тимовете на Футболната федерация на Босна и Херцеговина и Руския футболен съюз. Истината е, че другарските мачове излизат от рамките на компетентност и отговорност на УЕФА “, съобщи Хафнер, представен от „ Istraga.ba “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР