Скандал по патриаршески Думите на руския патриарх помрачиха националния празник

...
Скандал по патриаршески Думите на руския патриарх помрачиха националния празник
Коментари Харесай

Патриарх Кирил скара русофили и русофоби

Скандал по патриаршески

Думите на съветския патриарх помрачиха националния празник на България, хвърлиха сянка върху паметта на жертвите за освобождението и отвориха рана в връзките сред двата народа.

Последваха тежки думи в София и истерични реакции в Москва, възроди се и десетилетният спор сред фили и фоби.   

Най-горещ бранител на патриарх Кирил и русофил се оказа водачът на Атака Волен Сидеров. С някои може, с други не! С Русия е разрешено да се подиграваш, гъбаркаш! Недопустимо е към главата на най-голямата черква в света да се насочат обиди, скочи Сидеров против съдружния си сътрудник Валери Симеонов.  

Тезата на патриарха за „ неблагодарните българи ” ескалира в Русия, провокира ответна вълна у нас, и то в дните на Великия пост, време за смирение и примирение.

При това упреците на патриарха бяха неоснователни  -  никой в България не спори по ролята на Русия в освобождението на България.
Всяка Света литургия, от десетилетия, във всяка българска черква включва поменаването на " Царя Освободител Александър II и всички воини, паднали за свободата на отечеството ни ".

А към дверите на катедралния храм " Св. Александър Невски " в София на шест езика, в това число на съветски, има обръщение:
Храм-паметник, повдигнат от целия български народ в памет на хилядите съветски, български, украински, молдовски, финландски и румънски воини, паднали през 1877-1878 година за освобождението на България от османско робство. 
Да не забравяме, че у нас има над 400 монументи на починалите съветски бойци в Руско-турската война 1877-1878 година, израз на почитта на българите към тяхната всеотдайност и памет. 

Въпреки това съветски медии нападнаха България.    
Популярното съветско ток-шоу " Вечер " на близкия до Кремъл публицист Владимир Соловьов бе отдадено на тематиката: " Защо България не помни " съветската кръв "? Без българско наличие. 

Бившият народен представител Семьон Багдасаров се нахвърли против българите с остри думи: неблагодарници, съветската войска ги е освободила от шестотингодишно (!) робство! Клали са ви башибозуци, а Русия е дала хиляди жертви във войната на балканския фронт!  

В България на власт в този момент се намират предатели и негодници, би трябвало да помогнем за промяната им! Българският президент е човек, продал своята религия и народ, а българите са другари със содомитите американци и клалите ги турци, сподели Багдасаров. 

Въпреки опасенията на водещия Соловьов няма протестна нота от наша страна, макар провокативната офанзива по държавната съветска тв. Вероятно за да не се палят непотребни пристрастености.

Поредният скандал обаче демонстрира, че всяка провокация ни цепи на фили и фоби, вместо да вдигнем знамето на българофилите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР