Скандал около Българския футболен съюз (БФС) преди конгреса на 18

...
Скандал около Българския футболен съюз (БФС) преди конгреса на 18
Коментари Харесай

Борислав Попов пред bTV: БФС няма как да оказва натиск върху клубовете


Скандал към Българския футболен съюз (БФС) преди конгреса на 18 март, на който би трябвало да бъде определен нов президент на родната централа! Един от клубовете, подписали декларацията за това, се оплака, че е бил изнудван. Сигналът идва от женския " Олимпия " Шумен, чийто началник е Панайотис Папас. Той твърди, че клубът му е застрашен с лишаване на неговия лиценз, в случай че не отдръпна пълномощното си към юристите, обслужващи екипа на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов.

Пред bTV изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов отхвърли обвиняванията, обосновавайки се, че гореспоменатият клуб не е професионален и надлежно няма лиценз, който може да му бъде лишен. Попов акцентира, че от родната футболна централа просто си правят работата и няма по какъв начин да оказват напън, а поисканите инспекции не са свързани с идния конгрес.

" При инспекцията, която правят по отношение на тази новопостъпила подписка при започване на януари, сътрудниците от Областния съвет ми обърнаха внимание на странното съвпадане на една и съща фамилия на две лица, които вземат участие в Управителния съвет на " Олимпия " Шумен. Фамилията " Папас " не е от нормалните български и заради тази причина, защото има възбрана от закона за присъединяване в спортни клубове на свързани лица, помолихме прокуратурата в Шумен да обясни обстановката. Няма кой различен способен орган да разпореди такава инспекция. ", разяснява Попов.



" ФК " Олимпия " Шумен се състезава в Държавното състезание по женски футбол. Тези клубове не получават лиценз, а единствено професионалните. Няма по какъв начин да се отнеме лиценз на подобен клуб. Не можеш да вземеш на някого нещо, което няма... Има и други клубове, за които поискахме инспекция на тематика свързани лица. Но те са в аматьорския сегмент. В професионалния клубовете внимават. Просто желаеме да изясним няколко случая, на които сме се натъкнали. От разнообразни места в България са. "

" Футболният съюз е съдружие в социална изгода. Неговото управление е от длъжностни лица, по смисъла на закона. Когато открият противоречие, са длъжни да алармират. Няма по какъв начин да го прикрием този проблем, а би трябвало да го почистим! "



" Няма по какъв начин да се оказва напън върху клубовете. Това са суверенни сдружения или юридически лица, които са задоволително зрели и с житейски опит, с цел да не могат да бъдат уговаряни или натискани по някакъв метод да подтискат каквито и да било документи. Ние на практика работим главно с регионалните и зоналните ръководители. Няма по какъв начин да отговаряме втори или трети път на тази витаеща в публичното пространство мантра. "

" Какъв ход за анулация на конгреса да приготвя БФС?! Мисля, че господин (Борислав) Михайлов на конференцията на 25 септември категорично съобщи, че има плануван конгрес. Поканата е качена на 14 септември и той е за 18 март 2022 година ", добави изпълнителният шеф на родната футболна централа.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР