Скандал на сесията на общинските съветници в Пловдив. Имот в

...
Скандал на сесията на общинските съветници в Пловдив. Имот в
Коментари Харесай

Община Пловдив ще даде 5 млн. лв., за да си върне терен в центъра на града

Скандал на сесията на общинските съветници в Пловдив. Имот в центъра на града, продаден преди години за един милион и двеста хиляди лв., в този момент ще бъде изплатен за близо 5 млн. лева Източната част от Римския конгрес на Филипопол - терен от 5 дка. беше продаден през 2003 година на частен вложител. Имотът е част от плана за цялостна реорганизация на площад Централен, който ще има основна роля през 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата.

Пловдив

С 34 гласа „ за “ общинските съветници взеха решение да изплатят назад терена в центъра на града. Сумата от над пет милиона ще бъде изплатена на частната компания „ Младост Алфа “ ЕООД на няколко транша.
Георги Колев, общински консултант от Земеделски съюз: Няма по какъв начин да поправяме тази цена, тъй като продавачът отхвърля да го направи.Ние водихме седем месеца договаряния. Минахме през двойно по-висока цена. Божидар Здравков, общински консултант от Реформаторския блок: Ние просто сме вкарани в ъгъла и няма какво да създадем.
От опозицията обявиха, че никой не може да принуди общината да заплаща цена, която е неизгодна за хората и бюджета.
Камен Шишманов, общински консултант от „ Патриотичния фронт “: Порок на продажба и недостатък на назад откупуване на тази благосъстоятелност. Иван Петков, общински консултант от Българска социалистическа партия: Сега ние ще платим 5,163 млн. лева през идващите две години. От къде ще се вземат от бюджета, от финансовата стратегии ли?
Според кмета на Пловдив за бъдещото на града е от изключителна значимост източният конгрес да е общинска територия.
Иван Тотев, кмет на Пловдив: След 10, след 15 години даже цената няма да има чак такова значение, в случай че успеем ние да осъществяваме това, което може да се осъществя. Тук приказваме за един обект, който е на 100% изследван от археолозите.
Продажбата на терена преди 14 години е станала по предложение на тогавашния кмет Иван Чомаков. Край археологическите разкопки на форума е трябвало да бъде построен Културно-информационен и търговски комплекс. Това по този начин и не се случва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР