Скандал избухна в студиото на bTV между евродепутата от ВМРО

...
Скандал избухна в студиото на bTV между евродепутата от ВМРО
Коментари Харесай

Скандал в студиото на bTV: Ангел Джамбазки нарече водещата фрау Хелга Цънцарова

Скандал избухна в студиото на bTV сред евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и водещата Мария Цънцарова, откакто журналистката сподели остаряла негова фотография, на която съгласно нея, че той още веднъж демонстрира нацистки привет.
Още по темата
В средата на седмицата съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация направи изявление в пленарната зала на Екологичен потенциал след решението на Съда на Европейски Съюз, което разрешава на Комисията да орязва средства на страните-членки, които го нарушават. Джамбазки съобщи, че това няма нищо общо с върховенството на закона, а е по-скоро ненавист към нациите и упрекна Европейски Съюз, че се пробва да сплаши Полша и Унгария. " Да живее Орбан, ФИДЕС, Качински, България и всички национални страни ", сподели той, след което направи жест, наподобяващ нацисткия привет. Заради това Джамбазки бе предизвестен от председателката на Екологичен потенциал Роберта Мецола, че след инспекция може да бъде осъден строго.

Евродепутатът обаче отхвърля и изясни, че жестът му просто бил знак за сбогом.

" Няма нацистки поздрави, няма фашистки поздрави, няма нищо от главата на тези хора, които търсят под вола теле (...) Ако желаех да покажа нещо, ще го направя от трибуната. Бе основана подправена вест и всеки побърза да се отхвърли от лукавия, тъй като някои желаят да се потвърдят бързо като антифашисти. Защото има хора, които са предубедени, има хора, които имат комплекси и има хора, които имат гузна съвест ", безапелационен бе Джамбазки.

Конфликтът сред него и водещата обаче се разгоря, откакто Мария Цънцарова сподели остаряла фотография, на която Ангел Джамбазки е с други хора, само че съгласно нея той още веднъж демонстрира нацистки привет. Кадърът бил сниман по време на шампионат по пейнтбол преди повече от 10 години. На него ръката на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация е изпъната напред, само че със сгънат пестник.

" Този привет се употребява от придвижването в отбрана на живота на афроамериканците сега " Black lives matter ". Виждате, че преди 20 години съм бил съвременен, още преди този момент да е било съвременно. Защото това в този момент признакът на протеста на черните животи в Америка сега ", изясни Ангел Джамбазки.

По думите му, сходен жест е бил употребен и от президента Румен Радев по време на миналогодишните митинги, вследствие на които падна тогавашната власт. Той посочи, че вдигнатият високо във въздуха пестник постоянно е означавал подготвеност за битка и опозиция.

" Междудругото хубавото и смешното е, че измежду другите, които се лигавят на тази фотография, има кореспондент на bTV. Означава ли това, че вие сте такава телевизия и би трябвало ли да се обърна към вас с " фрау Хелга Цънцарова ". Може ли по този начин да се обръщам към вас? Но хубаво е разкритието, че и в bTV има инфилтрация на крайни радикални десни детайли и е хубаво, като вадите такива фотоси без да ги проверявате, по какъв начин излиза, че малкия екран е била или е, не знам, разплодник на такива хрумвания ", обърна се евродепутатът към водещата.

Мария Цънцарова в началото отхвърли сходен човек да е работил за bTV, а по-късно стана ясно, че младежът е бил стажант в медията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР