Скандал избухна в Народното събрание след преждевременно прекратяване на дебатите

...
Скандал избухна в Народното събрание след преждевременно прекратяване на дебатите
Коментари Харесай

Лют скандал в парламента заради прекратени дебати по оставката на Симеонов

Скандал избухна в Народното събрание след прибързано преустановяване на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов от страна на председастелстващия Емил Христов. Той не видя, че има искащи за изявления, което провокира недоволството на видера на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се изрече остро по отношение на прекратяването на дебатите.
" Г-н ръководител, доброжелателно предизвестявам недейте с процедурни хватки да ми отнемате думата да приказвам като ръководител на опозиционна партия. Ако си представяте, че поради тези процедурни хватки, които разигравате, по-късно няма да ми дадете думата да приказвам, си мислете за господин Главчев ", сподели Нинова.
Председателстващият съвещанието Емил Христов съобщи, че е имал желанието да ѝ даде думата след гласуването на предлагането за лични промени в Министерски съвет.
" Дадох си сметка, че не съм ви забелязал ", сподели той и посочи, че не се опасява от това, което се е случило с тези преди него.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отбрани дейтствията на Емил Христов в свое изказване по време на процедура по метода на водене.
" Моля, председателстващият Народно събрание да бъде кардинален, Българска социалистическа партия подвигнаха ръка откакто бяха закрити дебатите.
Няколко пъти вие господин ръководител, вие се обърнахте и попитахте дали има искащи за изявление. Нямаше нито един, който да вдигне ръка “, съобщи Цветанов.
След това Народното събрание излезе в 15-минутна отмора, с цел да се организира Председателски съвет, който да реши дали да се продължи с дебатите по оставката на Валери Симеонов. Предложението направи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.
„ Нека да сме на висотата на Н, сътрудници от ръководещото болшинство. Политика с страсти и напук няма да ви заведе до онази цел, към която сте тръгнали “, сподели Аталай.
Единственото изявление по време на дебата беше на заместник-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев.
" Валери Симеонов си отива след една дълга и срамна за политическата система игра с обществото.
Съвсем обикновено е ГЕРБ да поддържа госпожа Николова, само че тя потегля с провал. Моят съвет е да се откажете от този пост. От властта би трябвало да си тръгне цялото държавно управление.
Личността на Валери Симеонов, напъните му да остане вкопчен в стола си, увъртанията на премиера от това какво може и не може да желае от патриотичната патерица на властта, са срамна картина на това ръководство ", съобщи още Стойнев.
По думите му неустойчивостта на държавното управление е видна още през цялото време. Той уточни, че следващата оставка не е излизане от рецесията, а задълбочаване.
" За обществото държавното управление към този момент е отвън ръководството ", добави Стойнев.
В началото на съвещанието ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ настоя министър председателят Бойко Борисов да показа претекстовете за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
В изявление депутатът от социалистите Валери Жаблянов дефинира отсъствието на премиера от пленарна зала като пренебрежение към Конституцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР