Скандал. 24 часа:Данаил Кирилов получи оставката на зам.-директора на Софийския

...
Скандал. 24 часа:Данаил Кирилов получи оставката на зам.-директора на Софийския
Коментари Харесай

Преглед на печата

Скандал.

" 24 часа ":

Данаил Кирилов получи оставката на зам.-директора на Софийския затвор, до вторник ще е ясно дали ще я одобри

Заместник-директорът на Софийския затвор Десислав Трайков подаде оставка. Причината, която той уточни, е изявление на Румен Петков за системата на пандизите и за пандиза в София. Това стана на брифинг в Министерството на правораздаването, даден от Трайков и министъра на правораздаването Данаил Кирилов.

Миналия месец Трайков подаде оставка от поста и.д. шеф на Софийския затвор, като повода също беше изявление на Петков, ориентирано по думите му против него, във връзка със случая с Владимир Куйович, арестуван с подправена шофьорска брошура в нарушаване на режима му в затворническото общежитие. Оставката беше призната от министър Данаил Кирилов, осведоми Българска телеграфна агенция.

Сезон.

" Монитор ":

1,2 млрд лева са приходите от Слънчев бряг

Туристическият сезон на юг е бил сполучлив, сочат данните от статистиката. Първенството по доходи в бранша безапелационно държи най-големият ни морски курорт Слънчев бряг, който дава 20% от приходите в бранша. Близо 1,2 милиарда лв. са приходите от осъществени нощувки в хотелите там.

" За месеците юни и юли България е била посетена от 2 700 000 туристи. В Бургаско се следи сериозен растеж на българските летовници. Той е с 15 %, а това компенсира спадът от 11 % на немските и съветските пазари. Слънчев бряг води класацията по брой туристи. 20% от приходите в бранша идват точно оттова. През юни и юли те възлизат на 1,2 милиарда лв. ", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Спад с 5,6% има при проведените задгранични туристи, които са почивали това лято в комплекса. Още 15 милиона лв. ще бъдат отпуснати за реклама на туризма у нас, заяви в Бургас Ангелкова. Тя дойде за разбор на сезон лято 2019 година и регистрира спад с 3,5 %, по отношение на първичните прогнози. " Вместо да стоим и да чакаме взехме незабавни ограничения. И от февруари стартира създаването на механизма за поощряване на туризма. Тук няма да подкрепяме чартъри, а ще вложим средства в реклама ", сподели Ангелкова и посочи, че до две седмици ще бъдат оповестени и съответните условия за самата процедура.

Борисов.

" Дума ":

Борисов " избродирал " " Турски поток "

" Турски поток " нямало да мине през България, в случай че министър председателят Бойко Борисов не бил го " избродирал ", лавирайки сред връзките с Европейски Съюз и с Москва. За това се похвали самият той по време на парламентарния надзор. Премиерът пристигна през днешния ден в Народно събрание, с цел да отговори на въпрос на Антон Кутев от Българска социалистическа партия за българо-руските връзки, енергийните планове и последните кавги с позицията на Министерство на външните работи и обвиняванията в шпионаж към ръководителя на придвижване " Русофили ". Борисов, предстоящо, не видя никакви проблеми в връзките с Москва, изясни по какъв начин персоналните му старания водят да огромни резултати и пусна новината, че следващата година се готви посещаване на президента Владимир Путин в България.

С Русия работим в полза на взаимната полза - прагматично и тъкмо. Имаме допустимо най-хубави връзки, както със Съединени американски щати и Европа, изясни Борисов от парламентарната естрада. Той не виждал проблеми в връзките ни с Москва, съгласно него нямало и шпионски скандал. По отношение на енергийните планове - министър председателят призна, че " Южен поток " е спрян поради мощен напън от Съединени американски щати и Европа. Пак съгласно Борисов в този момент сме имали късмет с тръбите от " Турски поток ", тъй като планът станал Балкански.

Кутев от своя страна напомни, че през 2015 година Румяна Бъчварова е говорила с нескрита горделивост, че министър председателят е спрял три енергийни плана. Няколко месеца по-късно Борисов декларирал същото. Социалистът напомни и сериозната реакция на Москва тогава.

Медии.

" Сега ":

" Репортери без граници " осъжда " тежката опасност против независимостта на медиите " в България

Базираната в Париж организация " Репортери без граници ", която тази година класира България на 111-то място по независимост на словото, реагира през днешния ден остро против опита за събаряне от ефир на журналистката Силвия Великова и прекъсването на излъчванията на БНР на 13 септември. Като описа в официално съобщение за случилото се, организацията уточни, че натискът се е провалил, тъй като създателите му " не са си дали сметка за поддръжката на сътрудниците на журналистката, които още на другата заран направиха предпазен блок към нея ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР