Tower Rock обикновено е достъпен само с лодка. Ето как изглежда сега

...
Скално образувание в река Мисисипи, до което обикновено се стига
Коментари Харесай

Скално образувание в река Мисисипи, до което обикновено се стига само с лодка, е достъпно пеша за втора поредна година, тъй като нивото на водата рязко пада.

Tower Rock стърчи от река Мисисипи в окръг Пери, Мисури, южно от Сейнт Луис и на около 25 мили северно от Кейп Жирардо. Когато нивата на водата паднат под 1,5 фута на близката река, достатъчно от подземната повърхност е изложена, за да могат хората да стигнат до образуванието.

Вероника Мерел посети Тауър Рок миналия уикенд и сподели снимки в социалните медии, които показват, че няколко души са направили прехода до скалата.

„Погледнахме измервателните уреди на реката, преди да тръгнем, и знаехме, че е проходима“, каза Мерел пред CNN. „Израснал съм на могъщия Мисисипи в малък град в Мисури и Тенеси и да го видя толкова ниско беше доста отварящо очите.“

Тауър Рок не е често проходим. Шел каза на CNN, че вероятно е бил достъпен пеша веднъж или два пъти през последното десетилетие. class= Tower Rock не е често проходим. Шел каза пред CNN, че вероятно е бил достъпен пеша веднъж или два пъти през последното десетилетие. Вероника Мерел

Нивата на водата на близкия водоизмерителен уред бяха почти нулеви по-рано тази седмица, без прогноза за значително подобрение в близко бъдеще, тъй като екстремната суша обхваща централните САЩ.

Всеки уред за измерване на нивото на водата по протежение на почти 400-милния участък от Мисисипи от река Охайо до Джаксън, Мисисипи, е на или под прага за ниска вода, според данни от Националната администрация за океаните и атмосферата и Геоложката служба на САЩ.

Влекач, тласкащ шлепове, се движи между и около пясъчни наноси сред ниски нива на водата на река Мисисипи в Ливингстън Париш, Луизиана, на 14 септември. Влекач, който тласка шлепове, се движи между и около пясъчни ивици сред ниски нива на водата на река Мисисипи в Ливингстън Париш, Луизиана, на 14 септември. Джералд Хърбърт/AP

Тауър Рок беше проходим миналата година на фона на друга тежка суша. Но нивата на водата тази седмица бяха дори под тези през октомври 2022 г., показват данните на USGS.

Преди миналия октомври образуванието „вероятно е било достъпно само веднъж или два пъти през последното десетилетие“, каза по-рано пред CNN Стив Шел, биолог по естествена история от Департамента за опазване на Мисури.

Мерел каза, че посещението в Тауър Рок е станало по-значимо поради скорошната й диагноза с лимфом. „Накара ме да се почувствам свързана със силата и красотата на природата“, каза тя, и „дойде в момент, когато имах най-голяма нужда от това“.

„Ниските нива на водата на реката разкриха нейната грапава форма“, каза тя, „и различно изживяване, отколкото когато нивата са по-високи.“

Тауър Рок става проходима, когато нивата на водата паднат под 1,5 фута на близката река. Tower Rock става достъпен за ходене, когато нивото на водата падне под 1,5 фута на близката река. Вероника Мерел

Рейчъл Рамирез и Брандън Милър от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР