Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от

...
Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от
Коментари Харесай

Каракачанов: Във Войводиново е спокойно, 2/3 от гетото е премахнато

" Ситуацията във Войводиново е спокойна, популацията е умерено. 2/3 от гетото е отстранено. Оттук нататък е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също отстранени, тъй като и те са нелегално издигнати ". Това съобщи вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка напрежението в пловдивското село Войводиново, където на Богоявление роми пребиха командос.

Каракачанов изрази убеденост, че " полицията ще си свърши работата " на готвения в петък вечер митинг, в който се очкава да се включат някогашни и сегашни военни, както и футболни агитки.

„ Разговарял съм с управлението на организацията на военните. Уверението е, че те отиват да изразят съпричастност с бития собствен сътрудник, а не да правят противозаконни дейности. Аз им имам вяра, тъй като въпреки всичко това са някогашни офицери и генерали от Българската войска “, съобщи вицепремиерът.

Според него всяка община би трябвало да събаря противозаконните постройки на своя територия, изключително тези, които са направени от подръчни материали и са рискови.

„ Какво става с това население? Много просто – това, което прави всеки жител на Република България, който работи, изкарва си прехраната, наема квартира. В България има хиляди села, в които няма хора и има празни къщи. Отиваш, наемаш дом или го купуваш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата. Това би трябвало да стане “, разяснява още военният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР