Ситуацията в предградието на Атина Пеания, където през нощта се

...
Ситуацията в предградието на Атина Пеания, където през нощта се
Коментари Харесай

Горският пожар около Атина е овладян

Ситуацията в предградието на Атина Пеания, където през нощта се разгоря мощен горски пожар, е овладяна, осведоми телевизия „ Skai ”. Не съществува заплаха за живота на хората.

 © БГНЕС
Пожарът породи през нощта в 03:18 часа в подножието на планината Имитос. Към огнището незабавно са изпратени противопожарни екипи с 42 машини. Рано сутринта авиацията също се е присъединила в гасенето на пожара. Полицията изтегля локалните поданици от съображения за сигурност.

Официалните управляващи в Атина декларират, че обстановката се намира под надзор и няма заплаха за жилищните региони.

При пожара за изгорели две къщи, а по една има провали.

Към огнището на пожара непрекъснато летят хеликоптери с контейнери с вода. По скатовете на Имитос са изгорели огромни горски сектори, само че към този момент не се вижда дим.

Противопожарните екипи са предотвратили разпространяването на огъня от другата страна на Имитос.

Относно повода за пожара Службата за битка с палежите изследва показанията на живущите в Пеания за гърмеж и едновременната поява на няколко огнища. Засега няма удостоверение, че пожарът е вследствие на тенденциозен палеж.

От събота в Гърция е в действие червен код за заплаха от пожари поради 40-градусовата жега и мощния вятър. Независимо от всички предварителни ограничения, в събота избухнаха 59 горски пожара, а в неделя броят им набъбна на 63.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР