Ситуацията с разпространението на коронавируса в София определено налага налагането

...
Ситуацията с разпространението на коронавируса в София определено налага налагането
Коментари Харесай

Фандъкова: За 10 дни имаме 35% ръст на хоспитализациите в София и над 1000 заразени дневно

Ситуацията с разпространяването на ковид в София несъмнено постанова налагането на по-твърди ограничения. Отчитаме 35% нарастване на хоспитализациите за последните 10 дни. В момента там има над 2100 пациенти. При ноемврийската вълна постигнахме тези индикатори на 30 ноември с 2264 пациенти. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинга на здравните управляващи по отношение на разпространяването на ковид.

В същото време, 36% е растежът на хората, които се нуждаят от интензивно лекуване. Това ангажира огромен брой експерти и пречи за обособяването на спомагателни болнични кревати, добави тя.

Вече трети ден броят на повикванията на Спешна помощ е извънредно висок, акцентира Фандъкова.

Също трети ден, броят на новорегистрираните случаи е над 1000 на ден. Данните демонстрират и растеж на болните деца и младежи, които постъпват в лечебни заведения, сподели столичният кмет.

Продължава да работи мярката за финансова поддръжка за майките, които остават у дома, с цел да гледат децата си, подсети тя. Ще бъдат позволени самостоятелните занимания с психолози за децата, които имат потребност от това. Продължава и мярката за хората в неплатен отпуск, които могат да получават обезщетение в размер на 75% от тяхната заплата.

Продължават работа ковид-кабинетите в 9-е общински ДКЦ-та в София, където хората могат да създадат безвъзмезден тест, с цел да не натоварват лечебните заведения.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/163817695561795
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР